Antena Meniu Search
x

Video Sezonul de schi e oficial deschis. La Cavnic, turiştii s-au întrecut pe pârtie: "Am aşteptat de mult ziua asta"

S-a dat startul distracţiei pe pârtiile din nordul ţării. Sute de turişti din toată ţara şi-au petrecut weekendul în Maramureş, pe domeniul schiabil de la Cavnic. Astăzi a fost deschiderea oficială a sezonului. Stratul de zăpadă are aproape jumătate de metru, perfect pentru schi sau snowboard.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 05.12.2021, 19:49

Vezi și

Tudor are 18 ani, iar odată ce pârtiile s-au deschis, a fugit la munte ca să-şi exerseze trucurile pe snowboard. "Surprinzător de fain. Nu mă aşteptam. Zăpada e bună, vremea e bună, ninge, foarte fain", spune el. După un an plin de restricții, iubitorii sporturilor de iarnă au așteptat cu nerăbdare momentul în care vor putea să coboare în viteză pe pârtie. "Am aşteptat de mult ziua asta, este foarte frumos, remarcabilă pârtia. Sunt foarte încântată", exclamă o schioare. "Este o vreme superbă pentru schiat, temperatura perfectă, pârtia este minunată. După situaţia din ţară este un moment prielnic să ne destindem", este de părere un alt schior.

Sezonul de schi e oficial deschis la Cavnic, în Maramureş

"Ne bucurăm mult că putem să facem fericiţi atât de mulţi oameni, să facă mişcare în aer liber şi să contribuim cumva la sănătatea lor. Avem o pârtie care este în stare excelentă şi încă trei pârtii care sunt în stare bună. Sperăm ca până weekendul viitor toate pârtiile să fie în stare perfectă", spune Oana Poenar, administrator domeniu schiabil.

Bucurie mare a fost și pentru copii, care s-au zbenguit toată ziua în troiene. Mihăiță a aşteptat mult zăpada, mai ales că se dă pe snowboard de doi ani. Pentru un abonament cu urcări nelimitate pe pârtie, turiștii plătesc 120 de lei pe zi. Tot atât costă şi o lecţie de schi cu monitor.  Iar pentru aceeași sumă, începătorii pot deprinde tainele schiatului. Lui Matei, cel mai greu i s-a părut urcuşul de scări. Dar a mai schiat înainte şi nu are de gând să renunţe la vacanţele pe pârtie.

Închirierea unui echipament de schi costă 60 de lei pentru adulți şi 40 de lei pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Sezonul de schi e oficial deschis. La Cavnic, turiştii s-au întrecut pe pârtie: "Am aşteptat de mult ziua asta"