Antena Meniu Search
x

Video Starea pârtiilor de schi din România. La Sovata şi Muntele Mic s-a încheiat cel mai scurt sezon din istorie

Cu un ochi râd, cu altul plâng! Schiorii au făcut astăzi ultimele coborâri din acest sezon pe majoritatea pârtiilor din ţară, dar...pe un soare generos. La Sovata şi Muntele Mic s-a încheiat cel mai scurt sezon din istoria acestor staţiuni. Speranţe mai există la Sinaia şi Poiana Braşov, care se bazează doar pe zăpada artificială.  

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 19.03.2023, 22:07

Vezi și

La Sovata, schiorii au avut parte de zăpadă artificială şi bronz natural - au fost 14 grade Celsius cu plus după amiază. Anul trecut, sezonul de schi a ţinut trei luni şi jumătate, dar acum pârtiile au fost deschise doar o lună şi jumătate.  

"Zăpada este foarte bună, se schiază în condiţii foarte bune, chiar dacă e primăvară."

La Sovata şi Muntele Mic s-a încheiat cel mai scurt sezon din istorie

Nici nu au apucat să prindă viteză schiorii, că sezonul s-a şi terminat în staţiunea Muntele Mic din Retezat. Cu zăpadă de numai 10 centimetri în unele locuri, pârtiile au devenit periculoase.

Pe acelaşi subiect

"Anul viitor, poate vom fi mai norocoşi."

În centrul ţării, singurele pârtii care au rămas deschise sunt în Masivul Postăvarul - Poiana Braşov şi la Sinaia. În masivul Bucegi, în zona înaltă a domeniului schiabil Sinaia, sunt deschise 13 pârtii cu zăpadă numai bună pentru schi şi snowbording. Sunt funcţionale banda de schi pentru începători, 2 linii de telescaun şi 2 de teleschi în zona Valea Dorului şi Valea Soarelui. 

În masivul Postăvarul sunt deschise 6 pârtii. Zăpada nu este bună peste tot, dar, după o iarnă foarte caldă, schiorii se mulţumesc cu ce au...Cu ajutorul tunurilor de zăpadă, administratorii domeniilor schiabile de la Sinaia şi Poiana Braşov speră să ţină sezonul deschis până luna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Starea pârtiilor de schi din România. La Sovata şi Muntele Mic s-a încheiat cel mai scurt sezon din istorie