Antena Meniu Search
x

Video "Dimineaţă m-am trezit şi pac, zăpadă". A fost iarnă în toată regula în jumătate de ţară: când revin temperaturile de primăvară

De la tricou la geacă groasă! Milioane de români au schimbat ţinuta peste noapte. A fost iarnă astăzi în Transilvania, Oltenia şi Maramureş, unde a nins şi au fost temperaturi cu minus. Ninsorile trec repede, însă. În weekend revenim la haine de primăvară.

de Redactia Observator

la 16.03.2023, 19:36

Vezi și

La Cluj-Napoca, temperatura a scăzut în 24 de ore cu 10 grade Celsius, iar localnicii s-au trezit dimineaţă cu zăpadă. La Cluj-Napoca a început să ningă încă de azi-noapte şi locurile care până ieri au apucat să înverzească, acum s-au albit. Iar şoferii care au ales să plece la muncă în această dimineaţă cu maşina au avut nevoie şi de o mătură pentru a-şi curăţa zăpada.

Până la sfârşitul lunii, temperaturile vor fi chiar mai mari decât ar fi normal

Schimbarea bruscă a vremii a fost provocată de aerul rece care a venit din nordul continentului. "Aşteptam să vină primăvara, deja eram pregătit, mi-am scos hainele de primăvară, dar nu, din păcate a fost groaznic (n.r. de dimineaţă)", spune un tânăr. La fel s-au simţit şi localnicii din Sibiu. În miezul zilei, la ora 14, temperatura resimţită era minus un grad Celsius, din cauza vântului şi a ninsorii care alterna cu lapoviţa. În Maramureş a fost iarnă de-a dreptul. Localnicii au făcut focul şi au trebuit să îşi croiască pârtie prin zăpadă.

"Dimineaţă m-am trezit şi pac, zăpadă. Aşa că am curăţat strada cu lopata şi mi-am coborât copii la şcoală", spune o femeie. La Rânca, în Gorj, ninsoarea de martie a fost motiv de bucurie. Ninsoarea a adus zăpadă nouă de-o palmă, aşa că pe pârtii este un strat de peste un metru. În Vâlcea şi Harghita, iarnă apărută brusc i-au pus la muncă toată noaptea pe muncitorii de la deszăpezire. Patrularea s-a oprit abia dimineaţă, o dată cu ninsoarea.

A fost, însă, doar zăpada mieilor, spun meteorologii. De sâmbătă, primăvara prinde putere. Temperaturile vor creşte de la o zi la alta, iar la mijlocul săptămâna viitoare vor trece de 20 de grade Celsius în mare parte a ţării. Precipitaţiile care vor apărea vor fi doar sub formă de ploaie şi vor veni însoţite şi de tunete şi fulgere. Până la sfârşitul lunii, temperaturile vor fi chiar mai mari decât ar fi normal, în jur de 20 de grade Celsius sau chiar puţin mai ridicate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » "Dimineaţă m-am trezit şi pac, zăpadă". A fost iarnă în toată regula în jumătate de ţară: când revin temperaturile de primăvară