Antena Meniu Search
x

Staţiunea din România, unde zăpada măsoară peste jumătate de metru. Sezonul de schi abia a început, dar pârtiile sunt deja pline

Avem parte de o iarnă atipică, în care zăpada lipseşte cu desăvârşire până şi în zonele mai înalte. În unele staţiuni însă, sezonul de schi abia a început, iar pârtiile sunt pline de turişti. Este şi cazul staţiunii montane Mădăraşi din Harghita, unde toate cele cinci pârtii sunt deschise, iar stratul de omăt este de peste jumătate de metru. Iubitorii de zăpadă profită din plin de ea, asta pentru că de sărbători nu va nige, temperaturile fiind neobişnuit de ridicate pentru această perioadă.  

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 09:02

Vezi și

Considerată una dintre cele mai spectaculoase zone de schi din ţară, staţiunea montană Mădăraşi a adunat şi anul acesta sute de turişti veniţi din toate colţurile ţării. La 1700 de metri altitudine stradul de zăpadă are peste jumătate de metru, iar pârtia e numai bună pentru schi.

Reporter: De ce aţi ales Mădăraşi?

Turist: Pentru că e cea mai bună pârtie şi pentru începători şi pentru profesionişti

Turist: E foarte frumos în Mădăraşi. Am venit la schi. E foarte frig, e un pic de ceaţă, zăpadă mare.

Pe acelaşi subiect

Tarifele pentru instalaţiile de cablu pornesc de la 90 de lei pentru două ore şi ajung până la 700 de lei pentru şase zile.

Turistă: Cazarea şi masa nu mi s-au părut foarte chiar atât de contisitoare, în schimb urcările mi se par destul de scumpe.

Turistă: Nu ne-a plăcut tuturor faptul că avem cartele pe şase zile, dar nu putem utiliza pârtia şi seara. Adică pentru seară o să avem nevoie de cartele separate şi asta nu ne ajută.

Temperaturi, peste normalul perioadei

Zăpadă mare a fost şi în Bistriţa, unde mai mulţi turişti au reuşit, după o drumeţie de ore bune prin viscol, să ajungă pe Vârful Bistriciorul, la cota 2000.

Meteorologii anunţă că anul acesta vom avea sărbători fără zăpadă, cu temperaturi neobişnuit de ridicate. În Bucureşti se vor înregistra 5 grade, iar la munte, în Braşov, vor fi 4 grade şi este puţin probabil să ningă. Pe litoral va fi şi mai cald, se vor înregistra 8 grade celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Staţiunea din România, unde zăpada măsoară peste jumătate de metru. Sezonul de schi abia a început, dar pârtiile sunt deja pline