Antena Meniu Search
x

Video Staţiunea Izvoare din Maramureş se redeschide, după ce a zăcut în paragină 25 de ani. Cu ce surprize îmbie turiştii

Românii au la dispoziţie o nouă staţiune montană în nordul ţării. Lăsată în paragină de aproape un sfert de veac, Staţiunea Izvoare din judeţul Maramureş revine în sfârşit în circuitul turistic. În urma unei investiţii private, staţiunea a intrat într-un amplu proces de modernizare, iar rezultatele sunt deja vizibile. Pârtia de aproape un kilometru este pregătită pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Nici cei care nu se încumetă să-şi pună clăparii în picioare nu se vor plictisi, pentru că au la dispoziţie alte modalităţi de petrecere a timpului liber. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 10.02.2022, 17:36

Vezi și

După peste 20 de ani în care Stațiunea Izvoare din județul Maramureș s-a aflat în paragină, zona devine din nou o atracţie pentru iubitorii muntelui. Staţiunea a fost modernizată şi reintrodusă în circuitul turistic. La o altitudine de aproximativ 1.000 de metri înălțime, într-un peisaj de basm, acoperit de zăpadă, prima pârtie din stațiune a prins deja contur.

"Vom extinde pe stânga şi pe dreapta aliniamentului actual, astfel încât vom avea şi un joc în ceea ce priveşte nivelul fiecărei pârtii, ne vom baza în continuare pe pârtii albastre, dar care vor avea o lungime dublă faţă de pârtia existentă, adică în jur de 2 kilometri fiecare", explică Flaviu Leșe, administrator stațiune.

Preţuri în staţiunea Izvoare din Maramureș

Deschisă momentan doar în perioada weekendului, pârtia îşi aşteptă turiştii. Este una de dificultate medie, dedicată în special familiilor cu copii. "În timpul weekendului, skypassul costă 90 de lei pe zi, iar dacă preferaţi să vă luaţi un abonament valabil pentru două zile, atunci veţi plăti 160 de lei", spune Simona Vasiac, reporter Observator. Dacă nu doresc să schieze, turiștii pot admira din snowmobil peisajele muntoase acoperite de zăpadă. Prețul variază în funcție de orele de relaxare. Pentru o zi întreagă, costul este de 1.200 de lei, iar pachetul include și serviciile unui ghid. 

Pe acelaşi subiect

Investiţie privată de două milioane de euro

Stațiunea Izvoare a fost redată circuitului turistic în urma unei investiții private, în valoare de aproximativ două milioane de euro. "Aici am învățat să schiez în anii 80, foarte multă lume care vine aici în continuare este nostalgică, îşi doreşte să vadă o activitate care în curând va fi, sigur, la un alt nivel, pe care ni-l dorim, al anilor 2022", adaugă Flaviu Leșe.

Stațiunea este situată la 40 de kilometri de municipiul Baia Mare, iar în primăvară vor fi demarate lucrările de reabilitare ale unităților de cazare pe care zona le oferă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Staţiunea Izvoare din Maramureş se redeschide, după ce a zăcut în paragină 25 de ani. Cu ce surprize îmbie turiştii