Antena Meniu Search
x

Video Silvicultorii din Maramureş merg zilnic kilometri întregi prin zăpadă pentru a hrăni căprioarele. Fără ei, animalele ar muri de foame

Silvicultorii maramureşeni parcurg zilnic kilometri buni pentru a hrăni căprioarele, cerbii sau mistreții, care acum, în prag de iarnă, ar risca să rămână flămânde.  La pas, prin zăpadă, aceştia împart tone de porumb, fân sau fructe pentru vieţuitoarele sălbatice.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 09.02.2022, 09:10

Vezi și

Departe de orice zgomot, zeci de căprioare şi cerbi lopătari aleargă într-o pădure din apropierea oraşului Baia Mare. S-au "împrietenit" deja cu silvicultorul şi zburdă spre locul special amenajat în care le aşteaptă porumb din belşug. Cu urechile ciulite, căprioarele şi cerbii se grăbesc să termine cât mai repede masa.

"Silvicultorii administrează hrană complementară, pentru a ajuta vânatul să treacă peste iarna grea. Vorbim de porumb, atât boabe cât şi ştiuleţi, atât  pentru mistreţi, dar şi  pentru cervide, cerbi, pentru ciută", a declarat Mihai Leșan. Meniul este variat, dar şi consistent. Din el nu lipseşte nici sarea. În această perioadă a anului, aproximativ 2.000 de exemplare din specii diferite de vânat, primesc hrană, pentru a trece cu bine iarna. Acţiunea de hrănire a vieţuitoarelor sălbatice a început pe 1 ianuarie şi se va termina pe 31 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Silvicultorii din Maramureş merg zilnic kilometri întregi prin zăpadă pentru a hrăni căprioarele. Fără ei, animalele ar muri de foame