Antena Meniu Search
x

Video Topul orașelor care rivalizează cu frumusețea Veneției. Copenhaga, Stockholm şi Sankt Petersburg se numără printre fruntașe

Veneţia, cea care a inspirat marii artişti şi scriitori de-a lungul secolelor, Veneţia cea romantică şi misterioasă, este plină de turişti în această perioadă. Şi dacă Oraşul Gondolelor vă impresionează, trebuie să ştiţi că există şi alte destinaţii europene care rivalizează cu frumuseţea Veneţiei. Jurnaliştii de la Euronews au făcut un top în acest sens.

de Greta Gavrilă

la 12.08.2021, 17:33

Vezi și

Sunt tot oraşe străbătute de ape. Aşadar, Copenhaga, Stockholm şi Sankt Petersburg se numără printre destinaţiile care pot rivaliza cu Veneţia în preferinţele turiştilor. Şi le analizăm pe rând. Fruntaşă pe lista recomandărilor este Copenhaga. Pe marginea canalelor, putem admira casele colorate, unele construite în secolul 17, şi bărcile vechi din lemn. 

Capitala daneză este urmată în clasament de Birmingham. Despre oraşul britanic localnicii spun cu mândrie că are mai multe canale decât Veneţia. Amenajate în perioada industrială, ele se întind pe o suprafaţă de 160 de kilometri şi sunt în continuare navigabile. Iar pe malul lor sunt o serie de cafenele cochete şi restaurante.

Locul 3 este ocupat de o altă capitală nordică şi anume Stockholm. Situată pe un arhipelag de 14 insule, destinaţia are peste 50 de poduri. Din acest motiv, numele iniţial al centrului istoric a fost Oraşul dintre poduri. Paradoxal, unul dintre cele mai linştite şi pitoreşti locuri este un canal din centrul capitalei. 

Mergem mai departe în Hamburg. Este al treilea cel mai mare oraş portuar al Europei iar plimbările cu barca pe canale sunt activitatea preferată a turiştilor. În top au intrat Sankt Petersburg şi oraşele olandeze Amsterdam şi Bruges. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Topul orașelor care rivalizează cu frumusețea Veneției. Copenhaga, Stockholm şi Sankt Petersburg se numără printre fruntașe