Antena Meniu Search
x

Video Ultima zi de înscrieri la DiscoverEU. Condiții pentru a călători gratuit cu trenul în Uniunea Europeană

Dacă vei avea 18 ani în 2024 şi îţi place să descoperi cultura şi civilizaţia statelor europene, trebuie să te grăbeşti. Până mâine te mai poţi înscrie în programul special pentru tineri, DiscoverEU, finanţat de Uniunea Europeană. Poţi călători gratuit cu trenul în statele membre şi primeşti un card prin care ai reduceri substanţiale la cazare, masă şi obiective turistice. 

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 22:08

Vezi și

Mihai Iarca este student în anul II la Univeristatea Tehnică din Iaşi. Acum două veri, înainte să intre la facultate, s-a înscris în program şi a fost ales. A vizitat singur, într-o lună, zece oraşe din şapte ţări: Ungaria, Cehia, Germania, Olanda, Danemarca, Belgia şi Austria. 

  • Mihai Iarca, student: La începutul lui ianuarie anul trecut, când am câştigat, am zis că asta e o experienţă pe care nu o o rata. Mi-am făcut bagajul şi am plecat. Cel mai rău mi-a părut când am plecat din Amsterdam. Arhitectura oraşului este fenomanală. Nu este gălăgie în oraş, numărul de maşini e foarte mic. Toată lumea merge cu bicicleta. Am prins odată un tren de la Berlin la Hamburg cu 300 de kilometri pe oră. Să vezi aşa peisajele Germaniei la o viteză aşa este ceva ce nu pot uita. 

Mihai a fost impresionat şi de trenurile de mare viteză din Germania. Pasiunea sa l-a inspirat atunci când a ales ce atracţii să viziteze. 

  • Mihai Iarca, student: Am încercat să vizitez multe muzee în miniatură, fiind un fan LEGO. În Billund, un oraş foarte mic, dar acolo este Casa LEGO şi fabrica principală.
Pe acelaşi subiect

Înainte plece în excursie a primit un permis de călătorie şi un card de reduceri pentru vizitele la muzee, cazare, masă şi activităţi sportive. În rest, a cheltuit 2.000 de euro, bani de buzunar. Călătoria de 30 de zile i-a schimbat viaţa. 

  • Mihai Iarca, student: De când am venit din această excursie pot spune că sunt altă persoană. Am reuşit să socializez mai mult, să fiu mai deschis cu mine şi cu oamenii din jur. Am avut aşa un sentiment de: Am reuşit!

În urmă cu câţiva ani, o astfel de experinţă a trăit şi Axel Donuţiu, acum student la Sibiu. A ales un traseu mai scurt, Franţa, Olanda, Belgia, pe care l-a împărţit pe trei săptămâni. 

  • Axel Donuţiu, student: A fost o provocare. A fost o experienţă. Am învăţat foarte multe lucruri din această călătorie. Am cunoscut oameni noi, am cunoscut culturi, locuri diferit. Mai frumos decât la noi! Condiţiile diferă şi se vede acest lucru imediat ce părăseşti ţara. Contează foarte mult să ai un buget pentru că ştii cum îţi aloci sumele de bani. Am reuşit să mă încadrez sub 300 de euro. 

Programul DiscoverEU a fost lansat în urmă cinci ani

Până acum, aproape 10.000 de adolescenţi români au străbătut Europa în lung şi-n lat. Tinerii care vor împlini la anul 18 ani se mai pot înscrie până mâine la ora 13 pe portalul youth.europa.eu.

Peste 35.000 de tineri care vor fi aleşi de un comitet îşi vor putea organiza călătoria în perioada 1 martie 2024 - 31 mai 2025.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Ultima zi de înscrieri la DiscoverEU. Condiții pentru a călători gratuit cu trenul în Uniunea Europeană