Antena Meniu Search
x

Un mare oraş din Spania, magnet pentru turişti, ar putea impune o taxă de acces într-o piaţă celebră

Primăria orașului Sevilla analizează posibilitatea de a introduce o taxă pentru turiștii care doresc să viziteze Plaza de Espana, o piață emblematică a orașului. Mii de turiști vizitează zilnic piața, punând presiune pe infrastructură și siguranță.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 12:04

Plaza de Espana
Plaza de Espana - Profimedia

"Plănuim să închidem Plaza de Espana și să taxăm turiștii pentru a finanța conservarea acesteia și pentru a asigura siguranța ei", a scris primarul Jose Luis Sanz pe X, unde a postat și un videoclip care arată dale lipsă, fațade deteriorate și vânzători ambulanți care ocupă alcovurile și scările, relatează CNN.

Mii de oameni din întreaga lume o vizitează zilnic, în trăsuri trase de cai sau pe jos. Structura a servit drept decor pentru filmul "The Phantom Menace" din 1999, din franciza Star Wars, și este, de asemenea, un punct fierbinte al vieții culturale din Sevilla, găzduind concerte, piese de teatru și prezentări de modă.

Deși Sanz a precizat că localnicilor li se va permite în continuare accesul liber, mulți utilizatori X, inclusiv cei din Sevilla, au criticat planul.

Sevilla, al treilea cel mai vizitat oraș din Spania

Pe acelaşi subiect

Cu peste trei milioane de turiști pe an și o populație de 700.000 de locuitori, Sevilla este al treilea cel mai vizitat oraș din Spania, care, la rândul său, este una dintre cele mai vizitate țări din lume, turismul reprezentând 13% din PIB.

Multe orașe se străduiesc să găsească un echilibru între turism și menținerea atractivității pentru locuitori.

Și Veneția din Italia va introduce o taxă de probă începând cu luna aprilie pentru a limita numărul de turiști de o zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Un mare oraş din Spania, magnet pentru turişti, ar putea impune o taxă de acces într-o piaţă celebră