Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa de Paşte, mai scumpă cu 35% anul acesta. Care sunt destinaţiile preferate de români

Românii petrec Paştele mai mult acasă, arată datele ageţiilor de turism. Chiar şi aşa preţurile pentru vacanţe au crescut cu 35% faţă de anul trecut. Destinaţiile preferate pentru a sărbători cu familia sunt Delta Dunării şi Maramureşul. Dacă pleacă în străinătate triştii aleg Bulgaria, Turcia sau Egipt. Sunt şi unii, mult mai puţini, pe care Paştele îi prinde în locuri exotice: Indonezia, Chile sau Bali.

de Redactia Observator

la 05.03.2023, 20:47

Vezi și

Cele mai multe rezervări pentru vacanţa de Paşte s-au făcut deja pentru litoral şi Delta Dunării.  "Dacă mergem spre Delta Dunării, resorturile de patru stele pornesc de la 400 de euro, cazare cu cina festivă inslusă, iar dacă mergem spre cinci stele unde avem toate mesele incluse şi foarte multe activităţi tarifele depăşesc un pic 600 de euro", a declarat Roxana Ilinca, agenţie de turism. În ciuda preţurilor mai mari, e cerere ca înainte de pandemie.

Cei care vor să plece în străinătate au de unde alege, în funcţie de buget

"Faţă de anul trecut, în prezent toate destinaţiile din lume sunt deschise, nu mai există restricţii covid sau foarte puţine în sensul că cer dovada vaccinării", a declarat Irina Maria, reprezentant agenţie de turism. Bucovina şi Maramureşul sunt şi ele în topul preferinţelor românilor pentru sărbătorile pascale. "Sunt căutate locaţii accesibile, mici care pot fi închiriate de familii şi prietenii lor. Tarifele sunt foarte prietenoase, 300 de euro cazare cu mesele incluse. Dacă vorbim deja de experineţe unde sunt incluse foarte multe activităţi, atunci 500 - 600 de euro este preţul de pornire. sunt foarte căutate atelierele de încondeiat ouă, acel egg hunting prin pădure, centrele spa. Vorbim de turul mănăstirilor", a declarat Roxana Ilinca, agenţie de turism.

Cei care vor să plece în străinătate au de unde alege, în funcţie de buget. "Pentru Bulgaria, un hotel de trei stele, trei nopţi de cazare cu all inlcusive în Nisipurile de Aur tarifele încep de la 150 de euro de persoană pe sejur. Tarifele încep de la un 2100 de euro pentru un circuit în Egipt să spunem, de două sptămâni care include atât mică parte de sejur în Hurgada cât şi Cairo, vas de croazieră", a declarat Florin Popescu, agent de turism.

Ofertele agenţiilor de turism includ şi foarte multe destinaţii exotice. Un circuit în Ethiopia ajunge la 4.100 de euro de persoană iar unul de 18 ziele în Insula Paştelui costă 5200 de euro. "Este o destinaţie superbă, în afară de statuile moai care se găsesc peste tot oamenii sunt deosebiţi, se poate face spear fishing, pescuit cu suliţa sub apă, diving, snorkeling, sunt broaşte ţestoase peste tot la malul apei. Au mâncăruri tradiţionale, în mare parte bazate pe peşte şi fructe de mare", a declarat Florin Popescu, agent de turism. Oficial, vacanţa de Paşte are patru zile, între 14 şi 17 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Vacanţa de Paşte, mai scumpă cu 35% anul acesta. Care sunt destinaţiile preferate de români