Antena Meniu Search
x

Video Vacanţe cu buget redus şi bani puşi deoparte. Preferinţele românilor în materie de concediu s-au schimbat radical după pandemie

Dacă nu au plecat încă în concediu, mulţi dintre noi au planurile deja făcute. Un studiu recent arată că bugetul de vacanţă s-a redus, din cauza situaţiei economice actuale, uneori chiar la jumătate faţă de anul trecut.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 06.07.2022, 14:43

Vezi și

Bugetul de concediu este cel mult ca anul trecut, dacă nu mai mic. Doar unul din doi angajaţi este hotărât să plece în vacanţă anul acesta. 31% dintre cei care au participat la sondaj spun că vor aplica aceeaşi reţetă ca cea de anul trecut, în timp ce 19% au probleme financiare, aşa că vor avea un buget înjumătăţit. 9% sunt oarecum mai pragmatici pentru că spun că vor sta acasă ca să nu cheltuie nimic.

Unde își petrec românii anul acesta concediul?

Cât stau în starea de vacanţă? Între 5 şi 10 zile spun jumătate dintre românii chestionaţi, dar există şi un procent de 26% care îşi permit să stea în concediu mai mult de 10 zile. 45% dintre români spun că aleg să plece în străinătate, la hotel în proporţie de 51%. 14% spun că preferă să stea în apartamente închiriate în regim hotelier.

Aproximativ 35% dintre angajații care au participat la sondajul BestJobs spun că nu mai au nicio zi de vacanță rămasă de anul trecut. Alți 31% și-au păstrat mai puțin de 10 zile pentru acest an, 16% mai au între 10 și 20 de zile, iar 7% au chiar peste 20 de zile disponibile.

Anul trecut, peste 22% dintre români spun că au plecat în destinații exotice, dincolo de granițele României, în timp ce 31% și-au organizat concediul pe teritoriul României, din motive ce țin de sănătate. Doar 8% au plecat și în țară și în străinătate, iar 22% au stat acasă. Situația din acest an este diferită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Vacanţe cu buget redus şi bani puşi deoparte. Preferinţele românilor în materie de concediu s-au schimbat radical după pandemie