Antena Meniu Search
x

Video Viaţa la ţară. O gospodărie bătrânească din Deva, loc de relaxare pentru prichindeii care vor să trăiască o experienţă inedită

În timp ce unii copiii se pregătesc de examene, alţii au luat deja vacaţă. Urmează acum provocarea pentru părinţi, care trebuie să le găsească o preocupare care să-i ţină departe de ecrane. O gospodărie bătrânească dintr-un sat de lângă Deva a devenit spaţiu de joacă şi relaxare pentru zeci de copii. Acolo îi aşteaptă gazdele cu cireşii încărcaţi cu fructe şi curtea plină cu animăluţe.

de Redactia Observator

la 19.06.2023, 08:03

Vezi și

Cine nu şi-ar dori o vacanţă ca în poveştile lui Ion Creangă? O căsuţă din satul hunedorean Veţel a fost amenajată şi pregătită să primească prichindei pentru a trăi o experienţă inedită, la ţară.  

"Culegem cireşe, cireşe amărui pentru dulceaţă. Sunt foarte bune. Este o muncă mai migăloasă.''

"Cum sunt cireşele?

Bune.

Pe acelaşi subiect

Sunt fructele tale preferate?

Da.

De ce?

Pentru că imi plac foarte mult, pentru că sunt acre.''

Cireşele şi alte fructe de sezon sunt doar o parte dintre surprizele pe care copiii le descoperă în curtea ţărănească din satul hunedorean. Aici îi aşteaptă zeci de animăluţe, iar copiii au ocazia să le îngrijească şi să se joace cu ele. Pe lângă asta, au la dispoziţie şi căsuţe în copac, de unde pot coborî cu tiroliana. 

"Suntem liberi şi părinţii sunt liberi

Ce-ţi place ţie aici, de exemplu?

Că putem să ne distrăm şi suntem toţi împreună.''

Părinţii micuţilor oaspeţi spun că ploaia i-ar ţine pe copii în casă, dar aici indiferent de vreme, au unde se juca.

"Le place aici?

Da normal. Este multă verdeaţă, copaci, sunt de toate. Chiar aveau nevoie copiii de la oraş cum s-ar zice.''

Copiii au parte de amintiri de neuitat, la ţară

Proprietara locului spune că a transformat casa bătrânească în loc de joacă pentru că a vrut ca micuţii din oraş să traiască pe viu copilăria despre care altfel ar fi citit doar în cărţile cu poveşti. 

Silvia Olari, proprietar: Aleargă tot timpul, sar in trambulină şi-au cules cireşe şi au mâncat se dau pe tiroliană, se joacă cu animăluţele. Se distrează.

Copiii sunt aşteptaţi aici pe tot parcursul vacanţei mari, pentru amintiri de la ţară, de neuitat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Viaţa la ţară. O gospodărie bătrânească din Deva, loc de relaxare pentru prichindeii care vor să trăiască o experienţă inedită