Antena Meniu Search
x

Video Zăpada de aprilie, un dar nesperat pentru turiştii iubitori de schi. Singurul lucru care i-a încurcat

Dacă în Moldova zăpada vine cu probleme, la munte ninsoarea aduce bucurie. La jumătatea primăverii, pârtiile sunt perfecte pentru schi. Administratorii cred că vremea va fi ideală pentru sporturi de iarnă şi de Paşte, ba poate chiar până de 1 Mai.  

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 05.04.2023, 22:07

Vezi și

După 30 de ore de ninsoare neîntreruptă, pârtiile din Masivul Postăvarul arată mai spectaculos decât astă iarnă. "În acest moment., se schiază în condiţii bune pe patru pârtii din zona superioară a masivul Postăvaru: Canţel, Drumul Roşu, Lupului şi Surinar. Iar grosimea medie a stratului de zăpadă este între 20 şi 25 de centimetri", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Turiştii s-au bucurat de zăpadă

Iarna târzie i-a suprins şi pe turişti. Doar ceaţa densă i-a încurcat. "E bine, ce ţine de partea de sus, este bună zăpada. O să aleg să cobor cu telegondola pentru că jos nu se mai poate schia. Dar e bine, e şi destul de rece, nu se lipeşte zăpada", spune un turist. 

"E o zăpadă minunată, e ninsă proaspătă. Oamenii vin cu plăcere, se simt minunat. O să fie un weekend foarte frumos pentru că zăpada asta aduce bucurie", crede un altul.

Pe acelaşi subiect

Sezon de schi prelungit

Autoritățile locale au anunțat că prelungesc oficial sezonul sporturilor de iarnă, în masivul Postăvarul, până pe 17 aprilie. Și că, dacă nu e foarte cald afară, s-ar putea schia chiar până la sfârșitul lunii. Deşi vremea din staţiune nu îi ajută pe turişti.

"Cei care coboară, coboară pe riscul lor pentru că în partea de jos, şi din cauza temeperaturilor nu este optim pentru a coborî", a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov. O cartelă cu 20 de puncte costă 100 de lei, în Poiana Brașov. Poate fi folosită pentru patru curse cu telegondola. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Zăpada de aprilie, un dar nesperat pentru turiştii iubitori de schi. Singurul lucru care i-a încurcat