Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 5 iulie 2022. Mii de părinţi au cerut Ministerului Educaţiei să suplimenteze locurile la licee

Știrile zilei, 5 iulie 2022, prezentate de Mădălina Iacob.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 05.07.2022, 20:52

Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei
Mădălina Iacob îți aduce cele mai importante știri ale zilei - Observator

Știrile zilei, 5 iulie 2022

1) Petre Daea ar putea reveni în funcţia de ministru al Agriculturii. Acesta este favoritul PSD pentru înlocuirea lui Adrian Chesnoiu, care a demisionat după ce DNA a început cercetarea sa pentru trafic de influenţă.

2) Mii de părinţi au cerut Ministerului Educaţiei să suplimenteze locurile la licee. Aceştia sunt nemulţumiţi că subiectele de la Evaluarea Naţională au dus la o inflaţie de note mari, care îngreunează accesul elevilor la un liceu bun. 

3) Moment istoric pentru NATO. Cele 30 de state membre au semnat protocoale de aderare pentru Finlanda şi Suedia. Solicitările celor două ţări nordice au fost trimise către Parlamentele aliate pentru ratificare.

4) Numărul de cazuri de variola maimuţei a crescut substanţial în ultimele zile. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că până în prezent au fost confirmate peste 5.000 de infectări.

5) Rusia a afirmat că echipamentele militare livrate de ţările occidentale Ucrainei sunt acum prezente pe piaţa neagră a armelor. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, nu a prezentat însă probe în acest sens.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Update » Știrile zilei, 5 iulie 2022. Mii de părinţi au cerut Ministerului Educaţiei să suplimenteze locurile la licee