Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 6 mai 2022. Vizită istorică în România; Papa Francisc, apariţie în scaun cu rotile

Știrile zilei, 6 mai 2022, prezentate de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 06.05.2022, 17:52

Ioana Scărlătescu
Ioana Scărlătescu

Știrile zilei, 6 mai 2022

1) Prima Doamnă a Statelor Unite a venit astăzi în România, în cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră. Jill Biden va discuta cu soldaţii americani de la Baza Kogălniceanu, după care va ajunge în Bucureşti pentru a se întâlni cu refugiaţii ucraineni.

2) Parlamentarii îşi recuperează pensiile speciale, datorită unei decizii date de Curtea Constituţională a României. Aleşii s-au plâns că au trăit greu fără aceşti bani şi că au fost nevoiţi chiar să îşi caute de muncă.

3) Vladimir Putin i-ar fi cerut scuze premierului israelian, la telefon, pentru declaraţiile făcute de ministrul său de Externe. Serghei Lavrov a spus că Adolf Hitler are "sânge evreiesc", o veche teorie dezminţită de istorici.

4) Ministerul Afacerilor Externe plănuieşte redeschiderea Ambasadei României la Kiev. Acest lucru s-ar putea întâmpla în cel mult două săptămâni, pregătirile fiind pe ultima sută de metri.

5) Papa Francisc a apărut în public într-un scaun cu rotile. Suveranul Pontif a suferit o ruptură de ligamente şi este sub tratament pentru a-şi putea recăpăta mobilitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Update » Știrile zilei, 6 mai 2022. Vizită istorică în România; Papa Francisc, apariţie în scaun cu rotile