Antena Meniu Search
x

Jill Biden a aterizat în România. De ce este importantă vizita Primei Doamne a SUA: ”Voi sta de Ziua Mamei cu copii ucraineni care au fugit de războiul lui Putin”

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii Jill Biden a aterizat în România în jurul orei 17.00. În această după-amiază îi va vizita pe militarii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu, din Constanţa, iar mâine va ajunge la Bucureşti. Aici, se va întâlni cu voluntarii şi cu profesorii care se ocupă de refugiaţii din Ucraina.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 06.05.2022, 17:16

Prima Doamnă  a SUA este în România. Îi vizitează azi pe soldaţii americani de la Baza Kogălniceanu din Constanţa, iar sâmbătă se va întâlni, la Bucureşti, cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, precum şi cu voluntarii şi profesorii care au grijă de refugiaţii ucraineni, potrivit informaţiilor transmise de Biroul Primei Doamne a SUA. Informațiile despre o posibilă întâlnire cu Carmen Iohannis nu au fost însă confirmate de România. Jill Biden se va întâlni sâmbătă și cu reprezentanți ai Guvernului României și ai ambasadei SUA. Din România, soția președintelului american va pleca în vizită, la Bratislava, în Slovacia. 

„În drum spre România și Slovacia pentru a petrece Mother’s Day cu mamele și copiii ucraineni care au fost forțați să își părăsească casele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane și îmi voi exprima recunoștința pentru eforturile de ajutorare ale țărilor vecine și ale lucrătorilor umanitari”, a postat Jill Biden în această dimineață pe Twitter.

Cât de importantă este vizita lui Jill Biden în România în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Vizita lui Jill Biden este una foarte importantă, este o vizită simbolică, dar care dă un semnal explicit în contextul valului de refugiati ucraineni găzduiți de România. Va ajunge cu Air Force Two la Baza Mihail Kogălniceanu unde îi va vizita pe cei 1200 de militari.

Pe acelaşi subiect

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden este cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră. Prima vizită a avut loc în 2014, când s-a aflat în România alături de soţul ei, Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al Statelor Unite.

"Prima Doamnă va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România şi Slovacia pentru a vizita trupele americane, pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu aceşti doi aliaţi NATO, va  discuta cu refugiaţii ucraineni, va exprima sprijinul poporului ucrainean şi va exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale vecinilor. ţări, agenţii ale Naţiunilor Unite (ONU) şi organizaţii neguvernamentale (ONG-uri). Dr. Biden este inspirată de rezistenţa şi puterea poporului ucrainean şi speră să transmită că americanii îi sunt alături. De Ziua Mamei, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului lui Putin", a transmis vineri dimineaţă Biroul Primei Doamne a SUA.

Programul vizitei lui Jill Biden în România 

Vineri, 6 mai, Jill  Biden va vizita Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu lideri militari ai SUA şi a NATO. Ea va sta la masă alături de soldaţi şi va vizita militarii aflaţi în bază înainte de a pleca spre Bucureşti Sâmbătă, 7 mai, ea va fi informată în legătură cu eforturile umanitare din partea agenţiilor ONU, ONG-urilor şi Guvernului României, la Ambasada SUA la Bucureşti, apoi va discuta personalul ambasadei.

"Ulterior, se va întâlni cu Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, pentru a-şi exprima recunoştinţa pentru generozitatea şi sprijinul României faţă de refugiaţii ucraineni. La fel ca doamna Biden, după ce a devenit Prima Doamnă, doamna Iohannis şi-a păstrat postul de profesoară de engleză. Predă la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Sibiu, România. În urma întâlnirii cu Prima Doamnă a României, dr. Biden va vizita o şcoală publică din Bucureşti care găzduieşte elevi ucraineni refugiaţi. Ea va vorbi cu cadre didactice ucrainene şi românce şi va interacţiona cu elevi ucraineni refugiaţi şi cu elevi români în sălile de curs", potrivit anunţului oficial. Ulterior, Jill Biden va discuta cu cadre didactice şi mame ucrainene. Ea va pleca apoi spre Bratislava, Slovacia, unde va avea un program similar şi o întâlnire cu preşedintele Zuzana Caputova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Jill Biden a aterizat în România. De ce este importantă vizita Primei Doamne a SUA: ”Voi sta de Ziua Mamei cu copii ucraineni care au fugit de războiul lui Putin”