Antena Meniu Search
x

Video Bucharest Gaming Week a readus jocurile video în Palatul Parlamentului

Săptămâna trecută, în Palatul Parlamentului a avut loc cel mai mare eveniment din România dedicat jocurilor video. 

de Redactia Observator

la 19.11.2022, 09:55

Vezi și

Săptămâna trecută Bucharest Gaming Week a readus jocurile video în Palatul Parlamentului, după doi ani de pauză din cauza pandemiei. Este vorba despre cel mai mare eveniment din România dedicat jocurilor video, care a adunat şi anul acesta mii de pasionaţi din toată ţara. Pe lângă jocurile moderne, vizitatorii au avut şansa să încerce şi jocurile retro şi chiar să testeze simulatoarele Forţelor Aeriene Române. 

Alex Ţicăloiu, Game Loft: Eu mă bucur tare când văd un produs final la care au contribuit cei care lucrează în România. Va pregătim multe alte surprize o să avem niște lansări foarte interesante în perioada următoare, inclusiv jocuri făcute 100% în România 

Liviu Redeleanu: Am ajuns în zona cu jocuri retro şi mă uit la ele din două perspective. Una un pic nostalgică, mă uit cu nostalgie la ele, o parte le-am jucat, sunt jocuri de anii 80-90 iar alta perspectivă este cea care ne ajută să vedem cât de mult au evoluat jocurile video. 

Oliver Ciuică, şeful laboratorului de simulare pentru Forţe Aeriene: Poate la un eveniment dedicat jocurilor video ne așteptăm destul de puțîn să găsim o instituţie cum este Armata Română, dar iată că sunt prezenți aici. De ce suntem aici? Să ne jucăm. Dar noi ne jucăm învățând. Am venit din cadrul Academiei Forțelor Arriene cu trei simulatoare pe care le avem in dotare, unele dintre ele, două simulatoare pentru zbor virtual cu ochelari virtual reality şi unul unul pentru navigație aeriană. Cele două simulatoare virrtual reality sunt pentru avion şi pentru elicopter. Copiii care vin aici doar se joacă cu ele neștiind ce să extragă dar pentru noi sunt vitale în ceea ce reprezintă pregătirea și formarea unui viitor pilot militar. 

Bucharest Gaming Week este genul de eveniment în care, pe lângă distracţie, pasionaţii de jocuri video pot să experimenteze şi să înveţe cât mai multe despre această industrie. Despre miza unor astfel de evenimente, aflaţi de la Tudor Dăescu din materialul video de mai sus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » UseIT » Bucharest Gaming Week a readus jocurile video în Palatul Parlamentului