Antena Meniu Search
x

Video Frigul va cuprinde România în următoarele zile. Temperaturile vor scădea brusc cu până la -10 grade Celsius

Frigul cuprinde aproape întreaga ţară în următoarele zile. Temperaturile scad brusc cu mai bine de zece grade. Iar în unele zone vom tremura de-a binelea. Dacă noi scoatem din dulapuri hainele groase, alte ţări sunt sub semnul inundaţiilor şi al tornadelor. În Italia sunt sute de case distruse, iar turiştii au fost evacuaţi din calea dezastrului.  

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 21.09.2021, 00:07

Vezi și

Gata cu vremea de vară târzie şi ieşirile în haine subţiri. Soarele blând este înlocuit peste noapte cu nori şi temperaturi care ne vor face să căutăm rapid hainele groase. Dacă duminică erau aproape 30 de grade, zilele următoare trecem la 20-21 de grade în Oltenia şi doar 12 grade în Moldova.

Nici Bucureşti nu face excepţie, termometrul nu va arăta mai mult de 17 grade ziua. Iar noaptea este de-a dreptul friguroasă. 2-3 grade în ţară şi doar 5 în Capitală. Sunt temperaturi mai mici faţă de valorile normale ale acestei perioade. În vestul ţării, e deja mult mai rece decât săptămâna trecută.

Zi de toamnă veritabilă la Timişoara

Sunt 12 grade Celsius, un vânt suficient cât să ne ciufulească şi o ploaie care accentuează senzaţia de frig. Unul venit prea repede îin condițiile în care zilele trecute am avut chiar si 30 de grade Celsius. 

Va mai ieşi soarele, însă în unele zone apar şi ploile. Iar la munte, pe crestele cele mai înalte va ninge. Harghita, de exemplu, a intrat deja sub semnul frigului încă de duminică. Au fost 17 grade la soare. Însă ceaţa, vremea mohorâtă, vântul şi ploaia au făcut ca temperatura resimţită să fie mult mai mică. Iar la mare nu mai e vreme de plajă. La sfârşitul săptămânii, temperaturile revin cât de cât la normalul perioadei. 

În Italia vremea face ravagii. Au fost cel puţin 7 tornade în peninsulă. Neputincioşi, oamenii s-au ascuns sub birouri. Tornada a fost atât de violentă, încât o casă a fost pur şi simplu ridicată şi purtată zeci de metri.  Imagini dramatice au fost şi în Pavia, unde păduri întregi au fost puse la pământ de natura dezlănţuită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Frigul va cuprinde România în următoarele zile. Temperaturile vor scădea brusc cu până la -10 grade Celsius