Antena Meniu Search
x

Video "E strigător la cer". Reacţiile părinţilor tinerilor ucişi de Vlad Pascu în 2 Mai, după ce au aflat că Ancuţa Popoviciu va rămâne judecătoare în dosar

Procesul lui Vlad Pascu merge mai departe cu aceeaşi judecătoare. În urmă cu doar câteva minute, CSM a decis că nu există motive pentru suspendare. Părinţii celor doi tineri ucişi în accident sunt disperaţi, după ce magistratul i-a sfidat la fiecare termen. Singura şansă ca dosarul lui Pascu să fie judecat de un alt magistrat rămâne tot în mâinile Inspecţiei Judiciare care poate contesta decizia la Înalta Curte. La ieşirea de la CSM, judecătoarea Ancuţa Ioana Popoviciu nu a scos o vorbă. 

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 19:57

Vezi și

70 de secunde şi niciun răspuns. Ancuţa Ioana Popoviciu, judecătoarea din Mangalia în dosarul 2 Mai, a ajuns la judecata CSM. După şedinţă, s-a oprit în faţa jurnaliştilor. A tăcut apăsător, cu grimase greu de descifrat şi apoi a întors spatele tuturor. 

Gabriel Diaconu, psihiatru: Este, evident, o speculaţie dar comportamentul acesta ridică şi mai mult suspiciunea publică despre acţiunile, comportamentul, atitudinea acestei persoane în timpul execuţiei meseriei pe care o are.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: Mulţumesc lui Dumnezeu că astăzi a fost cu noi şi că a arătat adevărata faţă a Ancuţei Popoviciu. De aia am şi vrut strămutarea dosarului de la Mangalia la Constanţa pentru că această doamnă Ancuţa Popoviciu nu este capabilă să judece asemenea caz. 

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei: La fel s-a comportat şi în sala de judecată. Priveşte spre tine dar priveşte, de fapt, prin tine. Cei de la CSM să pună dosarul în braţe unui judecător competent.

Pe acelaşi subiect

Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei: Au fost foarte multe controverse iscate de conduita acestui magistrat. Îmi doresc să nu fie deloc afectată încrederea în justiţie din pricina acestui dosar. 

Procesul lui Vlad Pascu va continua cu acelaşi judecător

Doar că CSM a respins cererea de suspendare. Practic, procesul lui Vlad Pascu va continua cu acelaşi judecător: "Secţia a reţinut că exercitarea în continuare a funcției de către doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuța nu este de natură a afecta desfășurarea cu imparțialitate a procedurii disciplinare faţă de aceasta". 

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: Eram 100% convinşi că doamna Ancuţa Popoviciu va fi suspendată şi nu va mai putea judeca acest dosar, dar ne-am înşelat. Cum să fim? Suntem... după ce că eram noi terminaţi, suntem din ce în ce mai terminaţi.

Mestecând gumă, Ancuţa Ioana Popoviciu îi striga în sală pe copiii decedaţi

La primul termen, Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în cazul magistratului. Mestecând gumă, Ancuţa Ioana Popoviciu îi striga în sală pe copiii decedaţi.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: N-am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. 

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei: Vine în sala de judecată, care are 5 pe 5, mestecând din guma de mestecat, asta e sfidare. E strigător la cer. Cum poate un asemenea personaj să judece. Totul este o făcătură, un circ.

Livia Dragomir, mama Robertei: Ştiţi ce greu e să nu-ţi mai intre copilul pe uşă? 

Familiile au cerut strămutarea dosarului la o altă instanţă

Gafele au continuat şi la următoarele şedinţe. Familiile au cerut strămutarea dosarului la o altă instanţă însă le-a fost respins demersul. 

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: M-a văzut cu poza băiatului în mână şi m-a întrebat cine sunt! Sunt tata lui Sebi şi l-am adus şi pe el în sală ca să-l vedeţi.

Mihaela Olariu, mama lui Sebi: Suntem ca nişte fantome care ne plimbăm, care mergem la muncă. Noi de şapte luni de zile aşa o ţinem. Casa noastră este ca un cavou acum. 

De cealaltă parte, chiar judecătoarea a solicitat recuzarea. Nici ei nu i-a fost acceptată separarea de dosarul 2 mai. 

Adrian Cuculis, avocat: Doamna judecător a formulat cererea respectivă la termenul trecut cumva fiindui teamă de ce avea să spună inspecția judiciară, mai exact CSM. 

Vara trecută, Vlad Pascu s-a urcat băut şi drogat la volan şi a omorât doi tineri în staţiunea 2 Mai. Roberta şi Sebi au murit pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "E strigător la cer". Reacţiile părinţilor tinerilor ucişi de Vlad Pascu în 2 Mai, după ce au aflat că Ancuţa Popoviciu va rămâne judecătoare în dosar