Antena Meniu Search
x

Video Judecătoarea Ancuţa Popoviciu află astăzi dacă va fi suspendată din funcţie. Procesul lui Vlad Pascu ar putea fi reluat de la primul termen

Judecătoarea Ancuţa Ioana Popoviciu, care se ocupă de dosarul lui Vlad Pascu, ar putea fi suspendată, astăzi, din funcţie până la finalizarea cercetării disciplinare. Consiliul Superior al Magistraturii va decide dacă va fi scoasă de pe caz, asta după ce inspecţia judiciară s-a autosesizat.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 24.04.2024, 08:23

Vezi și

Cristina Filip - reporter Observator: În cazul în care Consiliul Superior al Magistraturii va admite cererea inspecţiei judiciare, magistratul Ancuţa Ioana Popoviciu va fi suspendată din funcţie până la finalizarea cercetării disciplinare, ceea ce înseamnă că cel puţin în cazul dosarului 2 Mai va fi reluată judecata de la primul termen, atenţie, de la primul termen de la judecata pe fond.

A fost, de altfel şi momentul în care inspecţia judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei şi asta pentru că, ne amintim, aceasta a întrebat la începutul şedinţei dacă unul dintre tinerii care şi-a pierdut viaţa în accidentul de la 2 Mai se află în sală, iar la termenul următor, l-a întrebat pe tatăl lui Sebastian Olariu cine este, asta deşi conform procedurii l-a citat la începutul şedinţei. De altfel, de-a lungul acestor săptămâni în care inspecţia judiciară a început cercetarea disciplinară, magistratul Ancuţa Ioana Popoviciu a făcut cerere de recuzare, care i-a fost, însă, respinsă.

Pe de cealaltă parte şi familiile victimelor au ceruit ca dosarul să fie strămutat la o altă instanţă, însă şi această solicitare a fost respinsă. Rămâne, aşadar, de văzut ce va decide Consiliul Superior al Magistraturii, în cazul Ancuţei Ioana Popoviciu. Trebuie să spunem, însă, că nu este pentru prima dată când aceasta este cercetată. A mai fost sancţionată disciplinar şi anterior, atunci când inspecţia judiciară a decis să îi fie diminuat din salariu, pentru o perioadă de câteva luni de zile, în urma unui incident similar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Judecătoarea Ancuţa Popoviciu află astăzi dacă va fi suspendată din funcţie. Procesul lui Vlad Pascu ar putea fi reluat de la primul termen