Antena Meniu Search
x

Video Filmul complet al cursei criminale de la 2 Mai: şoferul drogat, lăsat să plece din sediul Poliţiei cu 55 de minute înainte de a provoca masacrul de pe şosea

Incredibil, dar adevărat: tragedia din 2 Mai putea fi prevenită! Şoferul drogat a fost anchetat de poliţişti în noaptea accidentului şi lăsat să plece din sediul lor cu 55 de minute înainte de a provoca masacrul de pe şosea. Şi asta deşi agenţii au găsit droguri în maşina lui, martorii au reclamat faptul că e un pericol la volan, dar ei l-au testat doar pentru alcool. Explicaţiile mai marilor din Poliţie sunt halucinante. Şoferul a consumat substanțele interzise după ce a plecat din sediul lor, iar drugtest nu i-au făcut pentru că singurul agent care ştia să-l facă este în concediu. Individul de 19 ani nu e la primele ciocniri cu poliţiştii.  

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 19:32

Vezi și

Pe 19 august, la ora 4.30, şoferul drogat a fost testat pentru alcool. 

Suflă, suflă, suflă! 

Zero, zero, da! 

Nu a consumat alcool. 

Pe acelaşi subiect

Când sunt la volan, sunt responsabil. 

Este momentul-cheie care ar fi putut schimba destine. Poliştii l-au avut pe şoferul drogat în mână. Cu 55 de minute înainte de a lua două vieţi, individul de 19 ani, a fost lăsat să plece din sediul poliţiei Vama Veche şi să se urce din nou la volan. 

Primul semnal de alarmă l-a dat un martor în seara tragediei

Ce nu au văzut agenţii, au văzut martorii. Primul semnal de alarmă l-a dat un martor în seara tragediei. Un apel la 112 reclama faptul că un şofer circulă haotic pe drumul dintre Vama Veche şi 2 Mai. Pe un grup de facebook, altcineva spunea: "Proprietarul unui Mercedes 450 SL cu nr de înmatriculare B 107 MBZ este pe grup? Sau îl cunoaște cineva? Poate cineva îl sună și-i spune ce isprăvi îi face odrasla pe soseaua dintre 2 Mai și Vama Veche…În afara de faptul că brusca mașina în ultimul hal și erau 5 tineri, băieți și fete, claie peste grămadă într-o mașină de 4 locuri cu indulgenţă, la ce depășire de coloana a făcut tinerelul de la volan, cu 120 km/h, dacă nu-l lăsa cel de pe contrasens să se replieze, 5 tineri erau istorie", se arată într-un mesaj postat pe grupul Retromobil.

Adrian Glugă, şeful IPJ Constanţa: Autoturismul a fost dat în atenţia efectivelor şi efectuate activ pentru localizarea lui, în jur de ora 02.40 autoturismul a fost depistat de patrula poliţist jandarm.

Tânărul nu are RCA la maşină. Poliţiştii i-ar fi putut confisca talonul şi numerele de înmatriculare

Şoferul e dus la sediul poliţiei. Agenţii nu depistează nici măcar că tânărul nu are RCA la maşină. Dacă i-ar fi luat talonul şi numerele de îmatriculare, individul nu ar mai fi putut circula cu autoturismul.

Cristina Niţă, reporter Observator: Poliţiştii au găsit în maşina lui o ţigară rulată ce părea a fi marijuana şi o folie de pastile - pastile care în mod normal sunt pentru calmare, dar care folosite în combinaţie cu alcool au efect de drog. 

Suflă, suflă, suflă! 

Zero, zero, da! 

Nu a consumat alcool. 

Când sunt la volan, sunt responsabil. 

Iar explicaţia îi convinge pe poliţiştii care nu îl testează şi pentru droguri. 

Adrian Glugă, şeful IPJ Constanţa: Din datele transmise de poliţie, care a verificat conducătorul auto, nu prezenta semne de consum psihoactiv. 

Singurul poliţist care ştia să folosească aparatul drugtest era în concediu

În plus, ce nu se spune oficial e că...

Cristina Niţă, reporter Observator: 15 aparate drugtest sunt în Constanţa, însă potrivit surselor Observator, singurul poliţist de la biroul rutier din Mangalia care era instruit să folosească aparatul şi care putea fi chemat atunci la Vama Veche era în concediu medical. În plin sezon estival şi în weekend când numărul de turişti, mai ales în Vamă este destul de mare! 

Vânzătoarea unui magazin din Vama Veche a văzut altceva: "Mergea foarte lent şi nu ştia ce e cu el. Am înţeles că nici măcar nu a plătit la magazin, nu a dat banii, nu ştia ce e cu el".

Vlad Pascu ar fi umblat haotic pe litoral încă de când a ajuns la mare

Şi nici asta nu e tot. Vlad Pascu ar fi umblat haotic pe litoral încă de când a ajuns la mare. Un alt echipaj l-a oprit cu o zi înainte dar l-a lăsat să scape cu un avertisment verbal. Practic, de două ori în 24 de ore agenţii l-au avut în vizor. Cu toate astea l au lăsat să plece şi astfel la ora 5.25 s a produs tragedia.  

Adrian Glugă, şeful IPJ Constanţa: A reieşit că după ce a plecat de la sediu a mers în Vama Veche, unde a consumat substanţe interzise.

Cei opt tineri, două fete şi şase băieţi, au fost victime sigure. Mergeau dinspre Vama Veche spre localitatea 2 Mai. Mai aveau doar câteva sute de metri până să intre în sat când au fost loviţi din spate de maşina condusă de Vlad Pascu. Roberta şi Sebi au murit pe loc. Impactul a fost atât de puternic încât fata a fost aruncată la 15 metri distanţă. 

Tatăl lui Sebi: Mă aflam la muncă, şi-am primit un telefon de la pompe funebre şi mi-a spus: fiul dumneavoastră a murit. M-am speriat în momentul acela şi am închis. Mi-am sunat fiul şi nu-mi răspundea la telefon. Mi s-a spus că băiatul dumneavoastră nu mai există. În momentul ăla am căzut, nu ştiu ce s-a întâmplat. 

La 13 ani, adică în 2017, Vlad Pascu ar fi fost prins de jandarmi cu substanţe interzise

O tragedie anunţată în ziua accidentului, în noaptea accidentului şi în anii dinainte. Surse Observator spun că la 13 ani, adică în 2017, Vlad Pascu ar fi fost prins de jandarmi cu substanţe interzise. Anul trecut a fost cercetat de DIICOT pentru posesie de droguri şi pentru consum. Dosarul a fost clasat pentru că ar fi fost o cantitate prea mică de subatnţe stupefiante, un gram. Avocata lui i-a pregătit o altă apărare. 

Reporter: A fost prima dată când a consumat droguri?

Avocata lui Vlad Pascu: Da, din câte am înţeles eu, el nu este consumator.

Cosmina Balint, reporter Observator: Un alt episod care demonstrează clar că tânărul are probleme cu drogurile de mai multă vreme s-a consumat în luna mai a acestui an, lună în care Vlad Pascu a luat examenul pentru permisul de conducere. A sunat în dimineaţa zilei de 25 mai la 112 şi a anunţat că hoţii au intrat peste el în casă. În realitate nu s-a întâmplat aşa şi, potrivit unor surse Orbesrvator, tatăl băiatului a declarat poliţiştilor că Vlad este dependent de substanţe interzise şi că are episoade psihotice. 

Părinţii l-ar fi dar pe mâna poliţiştilor de la crimă organizată ca să-l sperie

Surse Observator spun că individul a ajuns la spital în iunie 2021 cu supradoză. După, părinţii l-ar fi dar pe mâna poliţiştilor de la crimă organizată ca să-l sperie pentru că ar fi furat din casă bani pentru droguri. L-ar fi dus şi la o clinică privată pentru dezintoxicare. 

Cătalin Ştefan Dragomir, tatăl fetei moarte: Nu îmi doresc decât ca vârsta copilei mele, 20 pe 21 iulie să o petreacă fiul lor în puşcărie. Copiii noştri nu au murit degeaba. Trebuie să se facă dreptate, să nu se mai întâmple altor copii.

Ca de fiecare dată după o tragedie şi după un şir mortal de bâlbâieli, la nivel înalt sunt declanşate anchete. Sunt cercetaţi...doi agenţi şi un ofiţer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Filmul complet al cursei criminale de la 2 Mai: şoferul drogat, lăsat să plece din sediul Poliţiei cu 55 de minute înainte de a provoca masacrul de pe şosea