Antena Meniu Search
x

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu nu va fi suspendată din funcţie. CSM a respins cererea Inspecţiei Judiciare ca neîntemeiată

Judecătoarea din dosarul accidentului de la 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, nu va fi suspendată din funcţie, a decis, miercuri, Consiliul Superior al Magistraturii, care a respins cererea Inspecţiei Judiciare ca neîntemeiată.

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 18:36

Judecătoarea din dosarul accidentului de la 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, nu va fi suspendată din funcţie, a decis, miercuri, Consiliul Superior al Magistraturii, care a respins cererea Inspecţiei Judiciare ca neîntemeiată.

“Respinge propunerea formulată de Inspecţia Judiciară privind suspendarea din funcţie a doamnei Popoviciu Ioana Ancuţa - judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, ca neîntemeiată. Fără cale de atac”, a decis CSM.

Inspecţia Judiciară a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea de suspendare din funcţie a judecătorului Ioana Ancuţa Popoviciu, care soluţionează dosarul accidentului de la 2 Mai, până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu va judeca în continuare cazul accidentului din 2 Mai

Pe acelaşi subiect

În document se arată că inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

Părinţii victimelor au acuzat comportamentul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu. Ei au declarat jurnaliştilor că atunci când ea a intrat în sală ar fi mestecat gumă. Ulterior, judecătoarea a cerut buletinul tânărului mort în accidentul rutier, despre care nu ştia că a decedat.

Următorul termen în acest dosar este 9 mai, atunci când ar putea fi audiaţi părinţii victimelor

Între timp, judecătoarea a formulat o cerere de abţinere, care însă a fost respinsă definitiv. Şi avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut în urmă cu câteva săptămâni recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popovociu, dar cererea lor a fost respinsă.

De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat Curţii de Apel Constanţa strămutarea dosarului, dar şi această cerere a fost respinsă. Următorul termen în acest dosar este 9 mai, atunci când ar putea fi audiaţi părinţii victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu nu va fi suspendată din funcţie. CSM a respins cererea Inspecţiei Judiciare ca neîntemeiată