Antena Meniu Search
x

Cum au petrecut românii în primul weekend după relaxare

În primul weekend de relaxare, teama de virus a fost mai puternică decât dorinţa de libertate. Nu ne-am înghesuit la grătare şi nici nu am luat cu asalt străzile şi parcurile. Cei care au ieşit totuşi, timid, la plimbare au respectat regulile de siguranţă.

de Redactia Observator

la 16.05.2020, 22:29

Vezi și
  • Mulți români au ieșit în parcuri.
  • Unele localități au fost, în continuare, pustii.

Cu biletul de voie în buzunar, câţiva pescari s-au putut bucura de hobby-ul lor. Au lipsit însă poveştile pescăreşti de altădată. Pe marginea bălţii, s-au auzit doar susurul apei şi zgomotul undiţelor.

În Bucureşti, oamenii au preferat să iasă la o plimbare în parc. Unii au profitat de prima vizită în natură şi au făcut adevărate sesiuni foto. Roxana este în clasa a-12a. Nu va avea parte de banchet, dar nu a vrut să rateze şi pozele pentru album.

În primul weekend de relaxare, şi centrul Timişaorei a fost mai mult gol. Cei care s-au încumetat să iasă din case au făcut-o cu mască şi dezinfectant. Şi-au luat o cafea la pachet, s-au întins pe iarbă sau au mers la o plimbare.

Iar dacă oraşele au prins viaţă, la sate legea e lege şi e respectată cu sfinţenie. În Boz, la 15 kilometri de Deva, străzile sunt aproape pustii. Vecinii vorbesc unii cu alţii de la gardul gospodăriei şi ies din case doar pentru strictul necesar.

Şi din spirit de responsabilitate, dar şi pentru că nu au încotro. Sătenii speră ca acest necaz să treacă mai repede. Până atunci, îşi umplu cu timpul cu muncile gospodăreşti.

Oricum nu ar prea avea unde să se ducă. În Hunedoara, judeţ cu 70% din teritoriu zonă montană există multe sale unde nu există nici farmacii, nici medici de familie şi nici măcar magazine. Sătenii sunt nevoiţi să meargă la oraş pentru tot ce au nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Cum au petrecut românii în primul weekend după relaxare