Antena Meniu Search
x

Video "Există un om în cer, se numește Domnul Dumnezeu". Zoe a plecat din spital cu opt diagnostice, iar acum, la 9 ani, speră la o şansă pentru o viaţă fără probleme

S-a născut la șapte luni, a plecat din spital cu opt diagnostice și acum, la nouă ani, încearcă să prindă o șansă venită când nici nu mai spera. Zoe este o fetiță bolnavă care face zilnic terapii pentru a scăpa de bolile de care suferă. După cinci ani de când așteaptă să fie și ea acceptată la operația de rizotomie dorsală selectivă, Zoe a primit buna veste din Statele Unite. Numai că timpul scurt și apropiata pensionare a neurochirurgului american pun o presiune uriașă pe părinții ei care aleargă să adune banii necesari. Îi putem ajuta și noi dând câte un SMS de 2 Euro la numărul scurt, fără recurență, 8848.

de Redactia Observator

la 27.04.2024, 14:41

Vezi și

Zoe Ştefănuţ: Există un om în cer, nu știu dacă TU l-ai văzut dar eu l-am văzut. Se numește Domnul Dumnezeu care împlinește orice dorință vrei tu. 

De unde știe Zoe aceste lucruri nu au aflat nici părinții ei. Dar, și mama și tătăl s-au convins de-a lungul anilor că tot ce au trăit până acum, ca familie, vorbește despre protecția de sus. 

Doina Sîrmaru, mama Zoei: Mă simt ca și când Dumnezeu are grijă de noi. 

Pentru mama lui Zoe nici nu poate fi altfel. Zoe s-a născut prematur, avea doar un kilogram și a primit nota șase spre șapte. Hemoragia intracraniană de la naștere i-a provocat fetiței un mănunchi de probleme medicale

Zoe a plecat din spital cu opt diagnostice grave și a fost nevoie de nouă ani ca părinții, medicii și terapeuții să mai reducă lista bolilor. Cea mai lungă luptă însă, și încă neterminată, este cu spasticitatea musculară. Singurul chirurg care o poate ajuta pe Zoe este în Statele Unite.. 

Doina Sîrmaru, mama Zoei: Zoe era foarte mică atunci când am descoperit operația de SDR, ea nu s-ar fi calificat pentru operație că avea sub doi ani. 

Evaluată de mai multe ori de-a lungul anilor de doctorul Park, Zoe nu a fost admisă pentru operația SDR din cauza epilepsiei apărute brusc la vârsta de patru ani. Boala lui Zoe a început să fie ținută sub control, o bucurie pentru părinți și o speranță că, în sfârșit, copila va ajunge la SDR.

Doina Sîrmaru, mama Zoei: Pe 15 februatie Doctor Park a anunțat că intenționează să se pensioneze. Pentru mine s-a năruit totul. 

Dar părinții i-au refăcut lui Zoe dosarul medical, l-au retrimis în Statele Unite și, în două săptămâni, doctorul Park le-a scris că Zoe a fost acceptată pentru SDR. 

Doina Sîrmaru, mama Zoei: Pentru noi este foarte important ca Zoe să nu piardă șansa asta pe care a primit-o într-un fel divin.

Zoe va fi printre ultimii copii din lume operați de doctorul Park, neurochirurgul care de-a lungul anilor a făcut cinci mii de operații SDR pacienților veniți la el din 85 de țări de pe glob.

Zoe Ştefănuţ: Îmi doresc să merg mai bine

Doina Sîrmaru, mama Zoei: Nu avem încă toți banii, că este o sumă extraordonar de mare. În momentul ăsta mai avem nevoie de 34 de mii de euro.  

Puteți ajuta donind 2 Euro printr-un SMS la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut din care va fi ajutată si Zoe.

Reporter: Zoe, ce vrei să te faci când o să fii mare?

Zoe Ştefănuţ: Doctor.

Reporter: De ce?

Zoe Ştefănuţ: Ca să ajut!

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » "Există un om în cer, se numește Domnul Dumnezeu". Zoe a plecat din spital cu opt diagnostice, iar acum, la 9 ani, speră la o şansă pentru o viaţă fără probleme