Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o vacanţă de vis în ținutul Buzăului. Turiştii, întâmpinaţi cu produse tradiţionale "fix ca-n copilărie"

Turiștii care aleg să petreacă weekendurile din luna decembrie în ținutul Buzăului sunt răsfățați cu bucate tradiționale cum nicăieri nu mai găsești. Oaspeții unei pensiuni din Berca, zona celebrilor cârnați de Pleșcoi și a Vulcanilor Noroioși, sunt întâmpinați cu platouri pline cu afumături proaspete, dar şi preparate calde absolut delicioase.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 17:57

Vezi și

"Bine v-am găsit! Acesta este platoul nostru tradițional care este compus din babic, cârnăciori de pleșcoi, kaizer, curechi, muşchiuleţ", ne întâmpină bucătarul din imagini. Nu doar căsuțele desprinse parcă din poveşti i-au convins pe turişti să viziteze patria Vulcanilor Noroioși, ci și vestea că, aici, mâncarea are un gust aparte.

"Toate produsele sunt extraordinare", mărturiseşte o turistă, iar o alta adaugă: "De fiecare dată venim cu drag pentru că știm că aici gazdele sunt primitoare. Produsele au autenticitate și sunt fix ca-n copilăria noastră."

Produse tradiţionale delicioase. Nu lipsesc brânzeturile sau cârnaţii

Platoul casei este cartea de vizită a pensiunii. Secretul, ne mărturisesc gazdele, este că toate ingredientele provin din ograda proprie. În plus, reţeta de afumare a cărnii de porc este una cu tradiţie, preluată de la bătrânii de pe Valea Buzăului. "Aici este carnea de pe burtă, de la porc. Îi dăm cu sare prima dată, pe urmă la baiț îl ţinem două săptămâni, cu ingredientele noastre secrete", explică bucătarul. Din mozaicul de bunătăți tradiționale ale zonei nu lipsesc nici brânzeturile şi ceapa de Buzău, care completează combinația de arome.

Pe acelaşi subiect

Unic în zona Buzăului, complexul turistic din Berca dispune de 12 camere în căsuțe construite din materiale ecologice. Geamurile sunt făcute din parbrize de maşini, iar zidurile au în structura lor sticle și borcane reciclate. "Deocamdată ziua nu ne mai ajută atât de mult, nici vremea, aşa că ei îşi petrec foarte mult timp în locația mea. Adulții își găsesc singuri de lucru fiindcă mănâncă mult și beau", spune Nicoleta Marin, proprietar pensiune.

Cât costă o noapte de cazare în Berca

Pentru o noapte de cazare în căsuţele cochete turiştii plătesc 350 de lei pe o cameră dublă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Travel » Cât costă o vacanţă de vis în ținutul Buzăului. Turiştii, întâmpinaţi cu produse tradiţionale "fix ca-n copilărie"