Antena Meniu Search
x

Video Experiment Observator: Cât costă o zi de distracţie în Vama Veche. Oamenii au venit pregătiţi chiar şi cu mâncare de acasă

Valurile de turişti s-au risipit anul acesta pe litoral. Sunt 50 de mii de oameni în staţiuni, jumătate faţă de numărul celor care se distrau anul trecut la mare. Există şi explicaţii - liberele de 1 Mai s-au legat de cele de Paşte, astfel că mulţi au plecat din ţară sau au petrecut în familie. În plus, nici vremea nu a fost una de plajă. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.05.2024, 19:42

Vezi și

Specialiştii în turism spun că diferenţa faţă de anul trecut este dată de faptul că sunt mai multe libere, mai ales pentru bugetari. Astfel, zilele de petrecere sau grătare de 1 Mai se continuă cu cele petrecute în familie.

Cât costă o zi de distracţie în Vama Veche

Cristian Bărhălescu - specialist in turism: Pare că sunt puţini pentru că sunt disipaţi. Pe de o parte au fost în Vamă, unde a fost plin, a fost vârf de sezon, iar în Mamaia iar a fost plin datorită cluburilor. Per total, cu perioada de Paşte, care urmează, vor avea cifre bune.

Turişti mai puţini în staţiuni sunt şi pentru că mulţi români au plecat în străinătate. 

Pe acelaşi subiect

Cristian Bărhălescu - specialist in turism: În această perioadă, destinaţiile favorite ale românilor pentru străinătate au fost Creta, Cipru, în special Grecia unde se petrece ortodox. Iar Turcia si Bulgaria au fost zone unde au ales să meargă pentru a petrece Pastele asa cum isi doresc.

La noi nici vremea nu a fost de partea celor dornici de distracţie. Ploaia de azi-noapte le-a schimbat planurile tinerilor din Vama Veche care visau să petreacă până în zori pe plajă. 

Bogdan Dinu - reporter Observator: Este ora 6 dimineaţa şi deşi toată noaptea plaja din Vama Veche a fost goală din cauza ploii, cei care au găsit alte locuri să se distreze departe de ploaie au venit aici pentru a vedea răsăritul.

Iar acolo unde e distracţie, vine şi cheltuiala. Vamaioţii numără deja ultimii bani rămaşi în buzunare şi îşi fac atent calcule până la plecare. Echipa Observator a făcut un experiment pentru a vedea cât costă o zi în staţiunea veşnic tânără şi dornică de muzică şi dans.

Reporter-gazdă: Vă las la 400.

- Deci 400 pe noapte

- Da! Cameră dublă.

Bogdan Dinu - reporter Observator: Ne-am cazat, e timpul să şi mâncăm. Am ajuns la cea mai apropiată saormerie. O saorma costa in jur de 30-35 de lei, preţul pentru un burger ajunge la 40-45 de lei.

Şi dacă la toate acestea adăugăm o apă, o cafea sau o bere cheltuim 500 de lei în câteva ore.

Reporter-Turişti: Cum ţi se par preţurile?

- Mult prea mari, mult prea mari. Personal am venit aici cu totul cumpărat din afara si am cumparat doar o portie de cartofi si o punga de chipsuri.

În cluburile din Mamaia, petrecăreţii nu s-au uitat la bani

În cluburile din Mamaia însă, petrecăreţii nu s-au mai uitat la bani şi au scos din buzunare chiar şi mii de euro. 

Excentrice au fost şi apariţiile din timpul zilei. Suzana a ieşit la plimbare purtându-şi pe umeri cele două pisici.

Suzana: Am văzut si eu un film în care un cetăţean plimba pisoiul pe spate, pe scurt, ca să zic aşa. Şi am zis: dar ce, noi românii suntem mai prejos şi le-am luat. Le-am adus din primul an, probabil aveau două luni când le-am adus prima data la mare, dar nu în spate. 

Distracţia pe litoral continuă până luni sau marţi, când cei mai mulţi turişti vor fi nevoiţi să se întoarcă la serviciu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Travel » Experiment Observator: Cât costă o zi de distracţie în Vama Veche. Oamenii au venit pregătiţi chiar şi cu mâncare de acasă