Antena Meniu Search
x

Video Sezonul estival a început cu plaje goale şi cluburi pline. Vremea rea i-a făcut pe turişti să nu se grăbească spre litoral

Deşi hotelierii sperau la un start cu fast, turişti şi distracţie pe litoral, vremea a stricat planurile. A fost cel mai prost început de sezon estival din ultimii ani. Numărul turiştilor a fost la jumătate faţă de anul trecut. Totuşi, cei care tot au dat banii s-au distrat din plin în cluburi. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.05.2024, 17:35

Vezi și

Sezonul estival a început cu plaje goale şi cluburi pline. Turiştii au căutat localurile şi terasele acoperite ca să se ferească de ploaie. 

Tineri: Am sperat până în ultimul moment să fie soare, dar din păcate nu a ţinut vremea cu noi, dar asta nu ne-a împiedicat să petrecem o seară minunată cu prietenii lângă noi. 

- M-am distrat foarte tare. A fost muzica foarte bună. A fost super frumos, chiar dacă a fost vremea asta urâtă foarte frumos. 

- S-a deschis sezonul şi ar trebui să fie cald, dar nu a fost nici pe departe cald. 

Pe acelaşi subiect

Sezonul estival a început cu plaje goale şi cluburi pline

În loc de ochelari de soare, tinerii au integrat în ţinute umbrelele şi pelerinele sau chiar... cizmele de cauciuc. În Mamaia a plouat atât de mult încât canalizările nu au mai făcut faţă, iar străzile s-au trasnformat în lacuri. 

Cifrele arată că lipsa soarelui a umbrit şi veniturile hotelierilor şi operatorilor economici. Anul acesta au venit pe litoral doar 50.000 de turişti, la jumătate faţă de anul trecut. Deşi vremea a început să se îndrepte astăzi, cei mai mulţi şi-au încheiat vacanţa şi au pornit spre casă. 

Tinere: Vremea nu prea a ţinut cu noi. Astăzi am văzut că s-a cam încălzit, dar noi tot ne-am distrat, am profitat din plin. 

- Am fost în Mamaia, în Vama Veche, în Costineşti, am luat toate staţiunile la rând. Ce planuri aveţi pentru perioada următoare? Să mergem acasă astăzi.

- Ne-am distrat foarte mult, chiar dacă a fost ploaie, nu ne-a oprit deloc. Câte zile aţi stat? trei. Dacă aţi face un bilanţ, cum e la final? Urât să ne despărţim de mare, ca de obicei. 

Mamaia a deschis şi sezonul festivalurilor. Cel mai mare eveniment cu muzică electronică a început pe 1 Mai, iar tinerii nu s-au înghesuit. În prima zi au fost doar 3.000 de petrecăreţi. 

Andreea Filip - reporter Observator: De trei zile, tinerii petrec fără încetare, aici, în nordul staţiunii Mamaia. La cluburi sau la festivaluri de muzică electronică, DJ-ii mixează zi şi noapte. Unii dintre petrecăreţi au plecat, însă alţii spun că vor rămâne până la final. Evenimentul se termină pe 7 mai. 

Doar la festivalul din Mamaia, într-o singură noapte, au fost prinse şapte persoane cu droguri asupra lor. Iar în Vama Veche alţi doi tineri au avut substanţe interzise la ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Sezonul estival a început cu plaje goale şi cluburi pline. Vremea rea i-a făcut pe turişti să nu se grăbească spre litoral