Antena Meniu Search
x

Video Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna

Am trecut de la vară la toamnă peste noapte! Furtuni violente de gheaţă au îndoit tabla maşinilor, iar oamenii au adunat grindina cu lopata în multe zone din ţară. Vijeliile, grindina şi vântul puternic ameninţă încă jumătate de ţară, care este sub cod galben de vreme severă. 12 judeţe au şi avertizare de inundaţii.

de Redactia Observator

la 07.05.2024, 19:19

Vezi și

La Sinaia, cerul s-a întunecat ameninţător, iar perdele grele de apă s-au revărsat asupra oraşului. A plouat într-o oră cât într-o săptămână. Staţiunea a fost inundată a doua oară în nici 24 de ore - ceva rar, spun localnicii.  În zona gării, asfaltul nu se mai vedea de sub şiroaiele de apă. Poliţiştii au oprit circulaţia ca să facă loc pompierilor care au adunat puhoaiele cu pompe de mare putere, în timp ce natura se dezlănţuia din nou. 

Ploaia şi gheaţa au alternat în reprize vijelioase. Covoare albe şi groase s-au întins pe străzi. Un strat serios de grindină s-a întins şi la Călimăneşti, unde ploaia cu gheaţă a lăsat urme serioase pe maşini. În nord, furtunile au distrus şi o casă.

Acoperişul unei case, lovit de fulger

"Am prins momentul. Fulgerul. Am auzit o bubuitură şi o flamă foarte mare", spune un localnic. Mansarda unei case din Baia Mare s-a făcut scrum, după ce acoperişul a fost lovit de fulger. Pompierii au stins cu greu incendiul pentru că hidranţii din zonă nu funcţionau. 

Pe acelaşi subiect

24 de judeţe au intrat de dimineaţă sub o avertizare cu cod galben, valabilă până aproape de miezul nopţii. Meterologii avertizează - ploile şi furtunile vor continua, iar săptămâna aceasta trebuie să ne aşteptăm în fiecare zi la puţin un cod de vreme extremă.

Alina Şerban, meteorolog ANM: Vom asista la o schimbare majoră sub aspect termic. Dacă astăzi, vremea a fost deosebit de caldă, se va răci accentuat de mâine, astfel încât vom avea maxime de la 14-15 grade.

Viitură năpraznică lângă Ploieşti

Vremea severă a început să aducă necazuri încă de duminică seară. Lângă Ploieşti, o viitură năpraznică s-a format după ce a plouat cu găleata o oră şi jumătate. Un pârâu de doar 10 centimetri s-a umflat brusc şi a devenit un torent ameninţător. 

Ana Maria Gheorghe, reporter Observator: Până sâmbătă vor fi ploi torenţiale, tunete, fulgere şi vijelii în majoritatea zonelor ţării. Acestea vor prefera Ardealul şi Oltenia unde vor aduce şi cantităţi mai însemnate de apă, în timp ce în regiunile estice ploile vor apărea numai din loc în loc. 

Meterologii spun că abia în weekend vom mai vedea soarele şi că tot atunci va începe să se încălzească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Vremea » Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna