Antena Meniu Search
x

Video Peisaj apocaliptic în Italia, după ce țara a fost lovită de un ciclon. Potopul a înghiţit cu totul regiuni din Lombardia

Vremea extremă face ravagii în ţările din vestul Europei. În Italia, în timp de oraşele din sud se topesc la 35 de grade, în nord, ploile torenţiale au provocat pagube însemnate. Au fost închise drumuri, magazine şi şcoli, iar sute de oameni au fost evacuaţi. Peninsula e lovită de un ciclon care ar putea avea urmări şi în România.

de Redactia Observator

la 17.05.2024 , 09:06

Un adevărat dezastru, asta au lăsat în urmă furtunile din nord-vestul Italiei.

Inundațiile au făcut prăpăd - zeci de autobuze şi maşini distruse, acoperişuri perforate de grindină şi magazine avariate. În Veneto este cod roşu, iar în Verona autorităţile au descoperit cadavrul unei persoane, ucise de vijelie.

Sute de oameni au fugit din case pentru a se salva

Vezi și

În localităţile din apropiere de Milano, situaţia e critică. Parcările şi străzile s-au transformat în lacuri, iar supermarketurile au fost inundate. Sunt magazine unde apa trece de glezne. În altele, vitrinele şi rafturile au fost distruse de viitură, iar în urmă a rămas o mare de noroi. În doar câteva ore a plouat cât pentru două săptămâni, spun meteorologii.

Pe acelaşi subiect

Sute de localnici au fost nevoiţi să fugă din case pentru a se salva. Pompierii au salvat bătrâni şi oameni imobilizaţi în bărci pneumatice. În unele locuri, apa e până la brâu.

Giuseppe Sala, primarul orașului Milano: La nord de Milano, unde s-a construit mult, terenul este clar afectat de intervenţia omului şi nu absoarbe apa. Muncim încă de noaptea trecută.

Potopul a înghiţit cu totul regiuni din Lombardia

În mijlocul puhoaielor, echipele de intervenţie au căutat victime şi cu elicoperul. Din aer, peisajul e apocaliptic. Potopul a înghiţit cu totul regiuni din Lombardia şi a dărâmat mai multe poduri.

În estul peninsulei, podgoriile de viţă de vie şi livezile au fost ciuruite de grindină. 

Anul trecut, fix pe 16 mai, o furtună cumplită a lovit Emilia Romagna şi a luat 16 vieţi. 

Nordul Italiei, sub cod roşu de ploi până mâine

Nordul Italiei rămâne sub cod roşu de ploi până mâine. Aceeaşi alertă vizează şi Germania. Un alt cod roşu, dar de vânt, este în vigoare în Serbia. La graniţa cu România, în Ungaria, sunt anunţate furtuni de cod portocaliu. Valul extrem va avea urmări şi la noi.

Simona Căşună, meteorolog Observator: Ciclonul care a produs şi va mai produce pagube în mare parte a Europei se va deplasa către nordul continentului în următoarele zile. Ţara noastră se află la periferia sa estică, motiv pentru care la noi vântul va fi cel care ar putea crea unele probleme.

Până astăzi, la ora 12.00, Caraş Severin va fi sub cod portocaliu de vânt, iar mai multe judeţe din vest şi centru, sub avertizări cod galben, care expiră la noapte. Săptămâna viitoare alte furtuni vor traversa Europa Centrală şi vor aduce ploi ca de vară în mare parte a ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Vremea » Peisaj apocaliptic în Italia, după ce țara a fost lovită de un ciclon. Potopul a înghiţit cu totul regiuni din Lombardia