Antena Meniu Search
x

Video Dezastrul lăsat în urmă de potopul care a lovit în Prahova. La Vâlcăneşti a plouat în câteva minute cât pentru două săptămâni

Natura s-a dezlănţuit în comuna Vâlcăneşti din Prahova: a plouat în câteva minute cât pentru două săptămâni, străzile s-au transformat în râuri, iar trei maşini au fost luate de viitură. A fost furtună de cod portocaliu, iar grindina care a căzut a măsurat, în unele locuri, chiar şi 10 centimetri. Pericolul a trecut pe moment, dar meteorologii spun că nu vom scăpa de astfel de fenomene extreme cu ploi, vijelii, grindină și risc de viituri nici în următoarele zile. 

de Redactia Observator

la 06.05.2024, 14:50

Vezi și

Vremea, în acest moment, în Vâlcăneşti, este ceva mai bună. Oamenii îşi numără pagubele, iar acestea nu sunt deloc puţine. A căzut atât de multă grindină încât, în anumite zone, peste culturi s-a aşezat strat de gheaţă de 10 centimetri. 

Trei mașini au fost luate de viitură şi duse pe o distanță de aproximativ 1 kilometru, după ce ploile torenţiale au crescut nivelul pârâului Sărata.

Potop cu grindină, în Prahova

Maşini luate pe sus. Puhoaie de apă aduse de viitură. În Vâlcăneşti, apele pârâului Sărata au ieşit din matcă iar străzile arătau ca nişte râuri învolburate. Câţiva localnici au surprins momentul în care trei maşini parcate lângă drum au fost înghiţite de şuvoaie şi târâte aproape un kilometru. Din fericire, nimeni nu se afla în ele. 

Pe acelaşi subiect

Furia naturii s-a dezlănţuit în mai multe judeţe

A fost nevoie de un excavator pentru ca autoturismele să fie scoase din apă. 

În tot judeţul Prahova a fost cod portocaliu de ploi, vijellii şi grindină, iar aseară s-a emis şi un cod portocaliu de inundaţii. 

Autorităţile au transmis un mesaj RO-Alert pentru a-i convinge pe oameni să stea în case.

În localitatea Goruna, localnicii au încercat să ţină sub control furia naturii, cu ajutorul unor plase antigrindină, pentru a-şi salva, culturile. Vremea capricioasă a făcut ravagii şi în Dâmboviţa, unde ploaia abundentă şi grindina au distrus grădini şi au acoperit drumurile cu un strat gros de gheaţă. 

Iar la Ţebea, în judeţul Hunedoara, furtuna de grindină a format un covor alb ca de cristal. Grindina a căzut şi în mai multe localităţi din judeţele Mehedinţi, Sălaj şi Arad. Meteorologii au emis ieri 35 de avertizări de furtuni cu grindină, ploi, tunete şi fulgere pentru zone din Oltenia, Banat şi Ardeal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Vremea » Dezastrul lăsat în urmă de potopul care a lovit în Prahova. La Vâlcăneşti a plouat în câteva minute cât pentru două săptămâni