Antena Meniu Search
x

Germania, lovită de inundaţii apocaliptice: A plouat într-o zi cât pentru o lună. Voluntarii au lucrat cot la cot cu pompierii să salveze ce se mai poate

Vestul Europei, la un pas de catastrofă! Inundaţiile au devastat mai multe regiuni din sud-vestul Germaniei. Ţara a intrat deja în alertă, iar cancelarul Olaf Scholz a vizitat ieri oraşele afectate. Şi în mai multe zone din Belgia, Franţa şi Olanda puhoaiele au lăsat în urmă dezastru. 

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 08:52

În regiunea Saarland, din Germania a plouat într-o zi cât pentru o lună. Regiunea nu s-a mai confruntat cu astfel de inundaţii de mai bine de treizeci de ani.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Putem vedea aici violenţa pe care o poate provoca natura şi cât de pregătiți trebuie să fim pentru astfel de evenimente. Nu este prima dată când ne confruntăm cu un aşa dezastru natural. Trebuie să analizăm ce putem face şi ce este necesar. Toată lumea trebuie să facă acest lucru.

În Germania a plouat într-o zi cât pentru o lună

Vezi și

Mai multe clădiri au fost avariate, iar zeci de persoane au fost nevoite să îşi părăsească propriile case. Rămaşi fără un acoperiş deasupra capului, oamenii s-au adăpostit în şcoli - acolo unde autorităţile le-au dus provizii.

Pe acelaşi subiect

O linie telefonică specială pentru cei izolaţi a fost deja înfiinţată. Sute de pompieri, ajutaţi de mii de voluntari, s-au mobilizat pentru a curăţa străzile. În timpul unei misiuni de salvare, un om a fost rănit şi a fost transportat la spital. Din fericire, nu au fost raportate alte victime.

Viiturile din ultimele zile le-au amintit locuitorilor de cele mai grave inundaţii din istoria Germaniei, din iulie 2021. Atunci, 183 de oameni au murit. Vremea rea s-a dezlănţuit şi în proximitatea Germaniei.

În regiunea Liege din estul Belgiei, s-au înregistrat peste 500 de apeluri telefonice din cauza inundaţiilor. Iar în Franţa, în departamentul Moselle, o barcă s-a rasturnat în timpul unei misiuni de salvare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Vi s-a părut exagerată reacţia publicului la momentul Babasha de la concertul Coldplay?
Observator » Vremea » Germania, lovită de inundaţii apocaliptice: A plouat într-o zi cât pentru o lună. Voluntarii au lucrat cot la cot cu pompierii să salveze ce se mai poate