Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone din ţară. Când vine căldura

Ciclonul de vreme rea care a făcut prăpăd în vestul Europei are efecte şi asupra României.  Meteorologii anunţă cod galben de ploi, grindină şi vânt puternic. 

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 14:24

Deocamdată România este mai puţin influenţată de ceea ce se întâmplă peste Europa Centrală şi mai ales Italia. Din păcate nu sunt veşti bune, un nou ciclon va afecta această ţară, mai ales partea nordică, şi de asemenea şi vestul Peninsulei Balcanice. În Serbia sunt aşteptate la noapte cantităţi mai însemnate de apă de peste 20 - 30 litri. În Europa Centrală, activitatea ciclonică rămâne intensă şi ne aşteptăm şi în zilele următoare la ploi torenţiale. 

La noi, deocamdată, aceste manifestări de instabilitate sunt mai puţine, respectiv în această după-amiază ne aşteptăm la averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, mai ales la munte, şi în special în masivele din partea de nord a ţării. Iar spre seară ne aşteptăm la acete manifestări de instabilitate şi prin vestul ţării, dar destul de limitate.

La noapte plouă şi în partea de sud-vest, mai ales spre dimineaţă, însă cantităţile estimate par a fi destul de slabe, deocamdată, asta pentru că arealul ciclonic este mai la vest de ţară. Ne aşteptăm să se încălzească. Şi mâine vor fi temperaturi modeste în partea de sud a ţării, însă marţi vorbim de o vreme caldă în mai toate zonele, cu temperaturi între 22 şi 29 de grade.

Vezi și

Însă, după această zi foarte caldă, marţi seara ne aşteptăm la manifestări de instabilitate pe areale mai extinse în partea de vest şi sud-vest: averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi chiar căderi de grindină. Miercuri şi joi vom vorbi de o vreme, în general instabilă, în mai toată ţara. Spre weekend, vineri, sâmbătă şi duminică, contăm totuşi pe o ameliorare, iar temperaturile vor începe să crească din nou. Ne apropiem practic de 30 de grade, potrivit meteorologului Mihai Huştiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 19 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Vremea » Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone din ţară. Când vine căldura