Antena Meniu Search
x

Video O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura

Suntem în pragul verii, dar la munte ninge. Un nou strat de zăpadă s-a depus la altitudini înalte, iar drumarii de pe Transalpina ar putea să întârzie redeschiderea şoselei, care era planificată în acest weekend. Meteorologii spun că în weekend revin temperaturile care ne duc cu gândul la vacanţe. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 15.05.2024 , 20:05

În munții Parâng vremea s a schimbat brusc peste noapte. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: În staţiunile Rânca, la 1700 de metri altitudine pare că s-a întors iarna, deşi suntem la jumătatea lunii mai aici a nins noaptea trecută. Totul este alb în jur şi în termomentre sunt două grade Celsius. 

Masă de aer rece desupra României

Vezi și

Drumarii sperau să redeschidă Transalpina în câteva zile, dar zăpada le-a încurcat din nou planurile.  

Pe acelaşi subiect

Cristi Tudor, reprezentant DRDP Craiova: Aseară, (n.r. drumarii) au lăsat asflatul curat, iar în această dimineaţă au găsit undeva la 3, 4, chiar mai mult, 5 centimetri în zona de creastă de zăpadă nou aşternută. Problema este în momentul în care participanţii la trafic, şoferii nu vor să ne înţeleagă mesajele. Este zăpadă şi gheaţă pe carosabil. 

Peisaj de iarnă a fost şi în staţiunea Parâng, din Hunedoara. De altfel în toată ţara temperaturile au scăzut semnificativ de la o zi la alta

Robert Manta, meteorolog ANM: Avem o masă de aer ceva mai rece. Simţim şi în Capitală, şi în alte oraşe, dimineţi şi seri destul de reci. Avem un picuţ de aer rece care încă staţionează în zona ţării noastre, dar această perioadă este pe final.

În weekend vremea se va încălzi, iar temperaturile vor atinge 20 de grade chiar şi la munte. Meteorologii ne sfătuiesc să plecăm totusi cu o umbrelă de casă pentru că va ploua zilnic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Vremea » O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura