Antena Meniu Search
x
LIVE

“Mamele fac medicina să fie extraordinară”, campania de recunoaștere a superputerii mamelor din România, inițiată de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Atunci când o femeie își dorește să devină mamă, uneori, visul ei se împlinește repede. Alteori este un drum lung și anevoios, la finalul căruia întâlnim o mamă greu încercată. (ARTICOL PUBLICITAR).

De Redactia Observator la 08.03.2023, 13:46
Regina Maria
Regina Maria

În luna martie, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA celebrează forța extraordinară care exită în fiecare mamă și care se naște odată cu visul ei să aibă un copil. Sub deviza Mamele fac medicina să fie extraordinară, campania de recunoaștere a superputerii mamelor din România, inițiată de REGINA MARIA, își propune să aducă în prim-plan poveștile unor femei care, prin instinctul lor, completat de multă învățare, au ales să caute soluții și să reușească, în final, să devină mame. Chiar și atunci când drumul părea lung și presărat cu multe provocări medicale.

Povestea Alexandrei întărește gândurile scrise mai sus. Alexandra a născut în pandemie un copil prematur, la doar 28 de săptămâni, care ulterior a dezvoltat absolut toate complicațiile pe care un prematur le poate face, ajungând la doar 2% șanse de supraviețuire.

Până în săptămâna 28 de sarcină, Alexandra a avut un parcurs ușor, nimic nu ar fi putut anticipa turnura pe care a luat-o situația când, în urma unui control de rutină, medicul ginecolog Hadi Rahimian care îi monitoriza sarcina a descoperit că inima bebelușului bătea mult prea repede, lucru care îi punea în pericol viața. Cezariana de urgență era singura soluție, doar că plămânii micuțului nu avuseseră timp să se dezvolte suficient. David a fost intubat imediat, având nevoie de îngrijire complexă în secția de terapie intensive neonatală a Spitalului Băneasa.

“Mamele sunt înzestrate cu superputeri, unele pe care nici nu știau că le pot avea. Primesc deseori în cabinet femei care vin cu un diagnostic greu, dar care vor să lupte pentru copilul lor. Uneori plecăm de la 2% șanse de reușită, însă mama este cea care decide să îi acorde 100% șanse. Încrederea și determinarea mamei completează priceperea și performanța noastră medicală.”, spune dr. Hadi Rahimian, Coordonatorul Centrului de Chirurgie Fetală și Directorul Medical al Spitalului Regina Maria Băneasa.

Mama lui David a simțit constant că a făcut cea mai bună alegere în alegerea locului în care să-și aducă fiul pe lume, pentru că alături de ei în lupta pentrru supraviețuire a copilului, cu aceeași credință, putere și implicare au fost medicii si asistentele de la Spitalul Băneasa.

“Doamna Bontic, să știți că noi avem grijă de el ca și cum ar fi copilul nostrum.”, i-a spus în primele zile de  după naștere medicul neonatolog Cătălina Iordan.

Multiplele afecțiuni cu care s-a născut David au pus la grea încercare abilitățile echipei de neonatologie, însă aceștia nu au încetat nicio clipă să caute soluțiile potrivite pentru a-i salva viata.

Starea de sănătate a lui David s-a deteriorat semnificativ, cu toate că îngrijirile pe care le-a primit sunt demne de filmele science fiction. La o lună și jumătate de viață, părinții lui David, împreună cu echipa medical s-au văzut puși în fața unei situații cruciale – decizia care a făcut diferența între viață și moarte.

După zile și nopți întregi de documentare și căutarea înțelegerii situației medicale în care se afla David, Părinților micuțului le-au fost prezentate rezultatele extraordinare obținute de echipa medical, cu ajutorul terapiei cu celule stem, în cazul unui alt băieţel salvat în 2020. Au acceptat pe loc propunerea de a încerca și această ultimă soluție.

„Când îți spune cineva că poate să îi mai dea o șansă copilului tău, nu ai cum să spui nu.“, povestește acum Alexandra.

Terapia cu celule stem a fost posibilă pentru că același medic mai parcusese o dată același drum. După numai 2 săptămâni de la începerea tratamentului cu celule stem, David nu a mai avut nevoie de ventilație mecanică. Acum putea să respire singur, la fel și Alexandra, mama lui.

Sunt foarte multe lecții pe care și noi, medicii, le învățăm de la pacientele noastre. Fiecare mamă ne învață că vulnerabilitea, fragilitatea și hotărârea înseamnă putere. Puterea de a continua și de a găsi speranță și soluții, chiar și în fața celor mai dificile diagnostice, pentru ele sau copiii lor. Puterea mamelor este extraordinară, susține dr Dana Zaciu, Șef Secție Terapie Intensivă Neonatală, în cadrul Spitalului Regina Maria Băneasa, unul dintre cei mai titrați neonatologi din România, prin mâinile căreia au trecut cazuri extrem de grele de nou născuți prematur sau cu afecțiuni complexe care le limitau șansele la supraviețuire, dar care au reușit datorită încrederiii mamelor și a profesionalismului echipei medicale.

Instinctul unei mame este unic și devine far călăuzitor atât pentru copil, cât și pentru cele care le-au dat viață. Începe o nouă etapă de cunoaștere și autocunoaștere, sute de ore de cercetare, studiu și pregătire pentru noua viață. Instinctul mamei, din momentul în care a rămas însărcinată, completat de această învățare continuă, o ajută să facă alegerile cele mai bune pentru ea și copilul mult dorit.

O mamă știe când să meargă la medic, știe când ceva este în neregulă, când să ceară sprijinul unei echipe care să creadă în ea și în copilul ei, dincolo de statistici și diagnostice sumbre.

De 27 de ani, medicii de la REGINA MARIA fac performanță medicală pentru sănătatea mamei și a copilului, deschizând noi orizonturi pentru salvarea sarcinilor cu risc și a nou-născuților prematuri.

Suntem alături de mame cu toată priceperea și evoluția medicinei, dublate de tehnologia de ultimă generație și multă empatie din partea întregii echipe medicale. Este remarcabil cum, în tot acest timp, mamele au avut partea lor de contribuție la medicina extraordinară. Pentru că ele au puterea să schimbe lumea și pe umerii lor se clădește viitorul nostru. Azi este rândul nostru să le mulțumim!, este mesajul transmis tuturor mamelor din România de reprezentanții REGINA MARIA, cu ocazia zilei de 08 Martie. 

#EștiMaiPuternicăDecâtCrezi 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Advertoriale » “Mamele fac medicina să fie extraordinară”, campania de recunoaștere a superputerii mamelor din România, inițiată de Rețeaua de sănătate REGINA MARIA