Antena Meniu Search
x

(P) 4 avantaje incontestabile ale absolvirii unui curs de comunicare în 2023!

Foarte mulți angajați care nu lucrează în domenii precum jurnalism, marketing sau publicitate comit eroarea de a considera că un curs de comunicare nu îi poate ajuta foarte mult, întrucât skill-urile pe care le dețin sau pe care vor să și le îmbunătățească sunt cele exclusiv din industria lor (spre exemplu, specializarea pe un anumit limbaj de programare, pentru IT-iști, sau un training de Microsoft Excel, pentru un assistant manager).

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 09:48

Totuși, adevărul este că o asemenea experiență îți poate schimba însuși modul de gândire și îți poate aduce avantaje nebănuite pe plan profesional, dar și personal:

1. Un plus de empatie cognitivă, emoțională și a valorilor. La un curs de comunicare la Brightway, companie care oferă încă din 2004 training-uri de dezvoltare profesională și personală, vei învăța metode practice pentru a înțelege mai ușor punctul de vedere, principiile și sentimentele celuilalt. Înțelegând rolul emoțiilor și mecanismele care dau naștere comportamentelor, îți vei putea adapta mesajul, pentru un plus de asertivitate (adică o comunicare fermă, plină de respect, însă orientată către atingerea obiectivelor);

2. Crearea unor obiceiuri sănătoase din punct de vedere neuroștiințific. Cursul de comunicare va avea și o componentă tehnică, în cadrul căreia vei afla cum se formează obiceiurile din punct de vedere neuroștiințific și vei primi acces la tehnici de implementare a unor obiceiuri sănătoase de comunicare în cadrul echipei pe care o conduci sau din care faci parte. O astfel de rutină se va dovedi extrem de utilă, întrucât te va ajuta să elimini timpii morți și să fii mai productiv;

3. Diminuarea conflictelor, prin primirea și acordarea eficientă a feedback-ului. Conflictele la locul de muncă reprezintă unii dintre cei mai mari "inamici" ai productivității, iar, pe deasupra, duc și la o stare de tensiune mai mult sau mai puțin latentă. Tehnicile de comunicare eficientă diminuează riscurile izbucnirii unor conflicte, economisind timp, energie și resurse. Mai mult, un climat de înțelegere între colegi este unul dintre cei mai importanți factori pentru avansul și profitul oricărei firme;

4. Gestionarea perioadelor de incertitudine și creșterea nivelului de motivare. Nu în ultimul rând, trainerii de la cursul de comunicare îți vor prezenta exerciții practice și strategii personalizate pentru a depăși perioadele de incertitudine și stres, indiferent de natura ori sursa lor, în cel mai bun mod posibil. De asemenea, prin studii de caz concrete, participanții vor afla cum să rămână motivați și să ajungă la situații win-win, pentru "sudarea" și dezvoltarea echipei.

Chiar dacă un curs de comunicare se adresează, în primul rând, managerilor, antreprenorilor și angajaților care interacționează cu furnizorii, clienții sau alți parteneri de afaceri, așa cum spuneam și mai sus, oricine este interesat poate câștiga de pe urma sa, întrucât își va construi o "strategie de bunăstare" și va reuși să aibă relații sănătoase cu cei din jur.

Atât în viața privată, însă mai ales atunci când vine vorba despre locul de muncă, exprimarea opiniilor într-un mod calm, dar direct, și ferm, însă fără a judeca, este esențială. Așadar, ia o decizie benefică pentru viitorul tău, atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung, și înscrie-te la un training susținut de adevărați experți!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Advertoriale » (P) 4 avantaje incontestabile ale absolvirii unui curs de comunicare în 2023!