Antena Meniu Search
x

(P) Ce încălțăminte să alegi la ceremonii și nunți

Pantofii sunt, alături de genți, o adevărată pasiune pentru noi, femeile. Fiecare ocazie necesită o pereche potrivită. Iată o selecție de pantofi șic de purtat la nunți și ceremonii.

de Redactia Observator

la 23.03.2023, 07:05

După cum știm cu toții, luna mai este luna prin excelență dedicată ceremoniilor. Această lună este dedicată trandafirilor și mireselor, precum și unei perioade alese pentru botezuri, conform intrend.ro

O invitație la o ceremonie este o oportunitate excelentă de a-ți actualiza garderoba cu haine și accesorii șic și elegante. Atunci când alegeți ținuta de purtat, amintiți-vă că, pe lângă rochie, nici pantofii nu sunt de subestimat! Unii susțin că pantofii sunt cea mai importantă parte a look-ului!

Motivul este foarte simplu: este vorba de a alege pantofi eleganți, care să nu arate rău, de purtat câteva ore.. Și mai mult decât atât, ideal ar fi să poți purta acești pantofi chiar și de mai multe ori. În acest moment, devine esențial să alegi încălțămintea potrivită pe care să o pui în picioare.

Cum să te îmbraci pentru o ceremonie? Nişte sfaturi

Când mergi la o ceremonie, regulile vestimentare sunt întotdeauna cele valabile pentru orice ocazie publică: eleganța stă în simplitate, nu în ostentația formelor și a culorilor. Este mai bine să preferați sobrietatea decât fastul excesiv: aici este adevărata eleganță.

În special, când vine vorba de căsătorie, există reguli speciale în ceea ce privește ținuta invitaților. De exemplu, este interzis să purtați alb, care este culoarea miresei; negru și roșu ar fi și culori de evitat în ceea ce privește ținuta: prima este considerată deplasată într-o ocazie veselă, a doua este prea îndrăzneață. Chiar și aurul și violetul sunt culori care trebuie „alese cu grijă”. Este mai bine să te concentrezi pe culori pastelate sau să evaluezi culori neutre precum bejul, nisipul și derivatele.

În ceea ce priveste pantofii de purtat la o nuntă, cei cu toc ar fi alegerea ideală: sunt eleganţi şi zvelti. Cât despre înălţimea tocului în schimb, este mai bine sa optezi pentru o mărime cu care să te simţi confortabil; trebuie amintit că tocurile foarte înalte sunt considerate prea tinerești. De asemenea, trebuie evitati pantofii cu toc inalt cu platforme: sunt confortabili, dar nu potriviţi pentru o ceremonie. În fine, chiar și în ceea ce privește sandalele, trebuie reținute câteva precauții: nu pot fi purtate la biserică, din respect pentru loc.

Cu toate acestea, există o excepție de la fiecare regulă și aceasta se aplică și regulilor ținutelor. În ultimii ani, singura regulă de stil care nu a fost încă revăzută este cea legată de sobrietate: la un eveniment, protagoniștii trebuie lăsați să se bucure de petrecerea lor.

În rest, ca întotdeauna poți fi îndrăzneț, dar fără a exagera. De exemplu, negru poate fi purtat dacă evenimentul are loc seara, iar sandalele din biserică astăzi nu mai sunt un tabu. În orice caz, culorile „de evitat” se referă la haine; in ceea ce priveste pantofii si alte accesorii, acele culori pot fi folosite cu usurinta, cu conditia sa se potriveasca bine cu restul!

Sandale formale: pentru primăvară şi vară

Atunci când ceremonia la care am fost invitați are loc aproape de vară, este destul de normal să alegem sandalele. Odată cu soarele și căldura, sandalele sunt ideale pentru că lasă piciorul să respire, oferind ușurare purtătorului.

După cum am spus mai sus, sandalele nu sunt de obicei recomandate dacă ceremonia are loc în biserică. Dacă doriți să respectați regula de etichetă, le puteți purta oricând în timpul recepției, mai ales dacă aceasta se ține în aer liber. Cei care aleg sandale pentru ţinuta lor vor trebui evident să se asigure că picioarele lor sunt perfect îngrijite!

Regulile de stil recomandă combinarea sandalelor colorate cu haine simple, cu linii curate şi esenţiale, aşa că sunt perfecte pentru o ceremonie. În schimb, sunt absolut de evitat într-un aspect cu sclipici!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Advertoriale » (P) Ce încălțăminte să alegi la ceremonii și nunți