Antena Meniu Search
x

(P) Ești norocos să ai o baie mare? Uite cum trebuie să o mobilezi

De multe ori, când vorbim despre problema amenajării a unei băi, ne gândim la acele soluții menite să confere funcționalitate și eleganță băilor mici. Pentru că în România, mai ales la bloc, băile erau gândite și construite destul de “zgârcit”. Însă acum nu mai este neapărat cazul, dar chiar și băile foarte mari ascund unele capcane și ne pot da bătăi de cap.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 14:06

(P) Ești norocos să ai o baie mare? Uite cum trebuie să o mobilezi
(P) Ești norocos să ai o baie mare? Uite cum trebuie să o mobilezi

Dacă ai noroc de o baie mare, acest articol este pentru tine. Încercăm să te ajutăm să alegi un mobilier baie care să transforme baia ta în una de top!

Mobilier baie: organizează bine spațiile! 

S-ar putea crede că într-o baie mare spațiile nu trebuie organizate, deoarece dimensiunile mari ale încăperii îți permit să găsești fără nicio dificultate spațiu pentru obiectele sanitare, mobilier baie și decorațiuni. Un bun punct de plecare pentru organizarea spațiilor dintr-o baie mare ar putea fi crearea unor partiții simple din gips-carton, astfel încât să avem spații destinate unor funcții și scopuri diferite, separate în cadrul aceleiași băi. 

Mobilier baie: fii atent la instalațiile sanitare!

Poziționarea obiectelor sanitare este cu siguranță primul pas care trebuie urmat pentru o baie mare armonioasă și echilibrată. Evident că și în acest caz va trebui să se țină cont de distanțele minime necesare între cele două obiecte sanitare, care să garanteze ușurința în utilizare. Pe de altă parte, nu trebuie să ne facem griji în privința dimensiunilor obiectelor sanitare și, având în vedere faptul că spațiul disponibil o permite, ne-am putea îndrepta atenția către WC-uri și bideuri de dimensiuni generoase.

Ar fi mai bine să renunțăm la ideea de obiecte sanitare suspendate, elemente la modă, foarte îndrăgite de cei care trebuie să dea funcționalitate unei băi mici, dar care ar risca să pară nesemnificative într-o baie cu dimensiuni foarte mari, și să ne îndreptăm atenția către obiecte sanitare de podea, cu forme ușor rotunjite. 

Cu aspectul lor modern, acestea se potrivesc perfect cu orice stil de amenajare, indiferent de ce mobilier baie există, adăugând valoare peretelui. De asemenea, nu trebuie subestimat nici faptul că, prin faptul că nu lasă la vedere țevile și canalele de scurgere, evită acumularea de praf și murdărie în acele părți care ar fi apoi complicate și greu de curățat, asigurând astfel o întreținere zilnică rapidă și ușoară.

Mobilier baie: recomandăm chiuveta dubla! 

Având în vedere dimensiunile mari ale băii, ai putea să îți dublezi funcționalitatea băii prin alegerea unei chiuvete duble. Ar putea fi, în funcție de preferințele tale, două lavoare de blat care să fie așezate deasupra unui singur blat mare sau două lavoare incastrate care să fie așezate unul lângă altul pentru a avea două locații distincte: lavoarul dublu va avea o contribuție importantă la punerea în valoare a spațiului și, în același timp, va face ca baia să fie funcțională.

Evident, chiar și într-o baie maxi va fi nevoie de mobilier baie de depozitare în care să se păstreze accesoriile și micile obiecte esențiale pentru toaletă. Nimic mai bun, așadar, decât un elegant corp de chiuvetă din lemn, conceput pentru a păstra în interior tot ce ai nevoie pentru igienă, oferind astfel o baie perfect ordonată. 

Baie sau duș? Ce se întâmplă dacă le alegi pe amândouă? 

Cu siguranță, atunci când spațiul permite, această soluție, și cadă, și duș, ar face fericită întreaga familie și s-ar putea dovedi, de asemenea, o alegere câștigătoare pentru toată lumea. Una dintre ideile originale pentru amenajarea unei băi mari este de a amplasa o cadă de baie în centrul camerei, pentru a nu lăsa nefolosită partea centrală a încăperii, care este de obicei cel mai greu de "umplut". În ceea ce privește spațiul de perete, în schimb, ne-am putea gândi la o soluție care să implice o coloană de duș superechipată și o cadă mică de duș la nivelul podelei, închisă într-o elegantă cutie din sticlă. O baterie duș extravagantă poate adăuga o notă personală băii. Dar poate cel mai important lucru la o baterie duș este partea de duze. În acest caz, merită să cumperi o baterie de duș care să garanteze o întreținere ușoară și eficientă.

Aceasta este singura modalitate de a asigura o performanță perfectă și o funcționare corectă pe termen lung. Materialul duzei alese și tehnologia utilizată joacă un rol important. Aceștia sunt factori care fac posibilă îndepărtarea calcarului pur și simplu cu degetele, după ce ai folosit bateria duș. De asemenea, poți alege o baterie duș cu mai multe jeturi. Un cap de duș manual are, de obicei, un jet universal, în timp ce un cap de duș fix îți poate oferi un jet relaxant. Cu toate acestea, dacă dorești să te răsfeți cu adevărat, alege o baterie duș care oferă jeturi multiple.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Advertoriale » (P) Ești norocos să ai o baie mare? Uite cum trebuie să o mobilezi