Antena Meniu Search
x

(P) Mașina perfectă pentru oraș

Pentru mulți oameni, condusul în oraș reprezintă o aventură în adevăratul sens al cuvântului, în special la orele de vârf dacă este vorba despre cele mai mari orașe ale tarii.

de Redactia Observator

la 25.11.2022, 16:19

(P) Mașina perfectă pentru oraș

Aglomerația, zgomotul produs de motoare, claxoanele, consumul ridicat de carburant, găsirea unui loc de parcare convenabil și cât mai aproape de destinație, sunt doar câteva dintre cele mai mari provocări cu care cineva se poate confruntă în traficul urban.

Atunci când circulați în majoritatea timpului în oraș, este important să alegeți o mașină care să se potrivească în regim urban. O mașină perfectă pentru oraș este o mașină de mici dimensiuni, care vă poate ajuta să vă strecurați mai ușor pe străzile aglomerate, are un consum redus de combustibil și este mai ușor de parcat.

Experiența de condus este și ea foarte importantă iar mașinile mici de oraș noi și moderne din ziua de astăzi, sunt capabile să ofere experiențe de condus foarte bune în comparație cu generațiile trecute, fiind construite și accesorizate la cele mai înalte standarde de siguranță și confort. Există multe mașini de oraș noi cu 5 stele la testele EuroNCAP pe care vă veți putea baza oricând, chiar și la drumuri mai lungi.

În momentul în care sunteți în căutarea unor noi autoturisme de vanzare pentru o utilizare preponderentă în oraș, cu siguranță vă veți dori ca mașină aleasă să se comporte exemplar în traficul urban. Dacă doriți să luați cea mai bună decizie, atunci trebuie să țineți cont de câteva lucruri simple:

  • Motorizare și consum de combustibil - este unul dintre criteriile importante în alegerea unei mașini de oraș. Cu toții știm că în regim urban, consumul de carburant este mai mare. Tocmai din acest motiv, o mașină de oraș are un motor mic, astfel încât să poată asigura un consum scăzut de carburant. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la puterea dezvoltată de astfel de motoare mici, deoarece majoritatea producătorilor vă pun la dispoziție motoare supra alimentate care pot dezvolta chiar si peste 100 de cai putere - mai mult decât suficienți pentru regimul urban în care veți utiliza mașină.
  • Siguranță și confort - deși mulți ar spune că mașinile de oraș nu sunt sigure, lucrurile nu stau deloc rău cum ați putea crede la prima vedere. Mașinile moderne sunt dotate cu sisteme de siguranță performante, camere, senzori de parcare, radar pentru frânare de urgență, iar în ceea ce privește structura de rezistenta, aceasta este mai solida că niciodată. În ceea ce privește confortul, o mașină mică vă poate asigura suficient spațiu interior precum și multiple dotări astfel încât să vă bucurați de mai mult confort.
  •  Costuri de întreținere - mașinile de oraș sunt vestite pentru costurile mici de întreținere. Doar dacă luați în considerare faptul că avem parte de motorizări de cilindree mică, doar în cazul consumabilelor și al schimbului de ulei (caz în care intră o cantitate mult mai mică de lubrifiant), vă puteți da seama de costurile foarte mici de întreținere.  
  • Manevrabilitate - o mașină de oraș este net superioară din orice punct de vedere în ceea ce privește manevrabilitatea pe străzile înguste și aglomerate sau în parcările pline din marile orașe. Și pentru că o mașină de oraș trebuie să fie ușor de condus și ușor de parcat, producătorii au pus în primul rând accent pe manevrabilitatea dar și dimensiunea mașinii astfel încât să ofere cele mai bune rezultate.

Există o mulțime de variante din care puteți alege atunci când căutați o mașină nouă de oraș. Nu trebuie decât să studiați piața, să vă stabiliți nevoile și la final cu siguranță veți putea lua cea mai bună decizie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Advertoriale » (P) Mașina perfectă pentru oraș