Antena Meniu Search
x

Video Ovidiu Bădescu a reinventat Educaţia şi are nevoie de ajutor să sprijine cât mai mulţi copii

Povestea de astăzi din campania Ajut Eu a început cu un vis: acela de a avea o Românie în care oamenii se ajută fără niciun interes. A fost visul unui profesor din Reşiţa, care a convins şi alţi profesori să pregătească online, gratuit, mii de copii din toată ţara. Convins că educaţia va salva viitorul.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 15:23

Vezi și

În lumea lui Ovidiu Bădescu, binele se calculează simplu. Fiecare copil pe care îl ajuți astăzi e un plus pentru România de mâine. 

Ovidiu Bădescu: Nu cifrele mă fac fericit. Pe mine fericiţi mă fac toţi oamenii care vin alături de mine. Urma pe care o laşi în jurul tău. Dacă tot ce rămâne după mine este doar matematica pe care v-am învăţat, înseamnă că nu am fost bun de nimic.

Ovidiu Bădescu: Predau matematică la Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa, sunt şi profesor asociat la Universitatea de Vest din Timişoara. Îmi place ceea ce fac şi interacţionez foarte mult cu umanitatea din fiecare om pe care-l întâlnesc. 

Cum a fost reinventată educaţia

El e unul dintre profesorii care pun umărul la schimbarea sistemului de Educație, atât de blamat în țara noastră. Și face asta din jumătatea mai săracă a României, într-un oraș care în ultimele decenii și-a pierdut orizonturile, industriile și o treime din populație. Reșița. Aici a creat, din nimic, o adevărată rețea de predare online, prin care sute de profesori ajută gratuit mii de elevi din toată țara să acopere golurile lăsate de pandemie. 

Ovidiu Bădescu: Ne-am dorit să dăm ceva comunităţii din jur. Şi am zis: Hai să vedem cum ajutăm. Hai să facem un grup de Facebook. Am făcut un grup Mate pentru toţi, are 36.000 de membri, a crescut enorm. Şi de aici a pornit un proiect: Adoptă intelectual un copil. 

De la orele de matematică, lecțiile online s-au extins și la alte materii. Voluntarii organizează acum cursuri de dezvoltare personală pentru elevi, programe de suport emoțional pentru profesori, tabere de robotică, cluburi de artă. O comunitate întreagă și-a dat mâna și-a reinventat Educația. 

Ovidiu Bădescu: Cred că ne dorim să avem o Românie în care să fim mândri că trăim.

Elevii, inspiraţia de proiectul profesorului

O mentalitate pe care le-a insuflat-o și elevilor, care i-au urmat exemplul și au început să-și proiecteze un viitor mai bun. 

Lidia Ianoşic, voluntar: Aş vrea să deschid un orfelinat. 

Reporter: De ce un orfelinat?

Lidia Ianoşic, voluntar: Ar fi păcat să se piardă copii de calitate doar pentru că nu s-au născut într-un mediu prielnic. 

Ilinca Sas, voluntar: Cred că foarte importantă este încrederea. Să avem încredere în ceea ce facem şi unii în alţii. 

Ovidiu Bădescu a făcut sute de voluntari să spună Ajut Eu. Vrea să își ducă visul mai departe, să sprijine și mai mulți copii, să le ofere laptopuri celor care au nevoie pentru orele online. Convins că educația cu suflet poate să le schimbe viața. 

Reporter: Cum sunt tinerii din ziua de azi, domnule profesor?

Ovidiu Bădescu: Mult mai deştepţi, mult mai bogaţi sufleteşte, sunt altfel decât eram noi. Din păcate sistemul, noi ca societate, eu ca profesor, nu suntem încă pregătiţi să mergem înspre ei. Dacă le descoperim pasiunile şi dacă ducem învăţarea spre ceea ce-i pasionează, eu consider că fac lucruri minunate. Cred că noi ar trebui să ne adaptăm tinerilor din ziua de azi şi apoi să-i vedem aşa cum sunt, aşa extraordinari, şi nu să le cerem tinerilor să se adapteze la ce credem noi că ar fi bine pt ei. Cred că ăsta este viitorul unei ţări care vrea să se dezvolte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Ajut Eu » Ovidiu Bădescu a reinventat Educaţia şi are nevoie de ajutor să sprijine cât mai mulţi copii