Antena Meniu Search
x

Alegerile locale din acest an produc un schimb de generații în multe zone importante ale țării (Video)

Au plecat baronii. Alegerile locale din 2020 au cernut garda veche, care a condus ani la rând România la nivel local. Cea mai mare surpriză rămâne Vrancea. Marian Oprişan nu mai este preşedintele Consiliului Judeţean de acolo. Schimbări şi surprize sunt şi în marile oraşe ale României. Rând pe rând, Braşov, Timişoara, Constanţa, Botoşani au schimbat primarii care păreau eterni.

de Redactia Observator

la 28.09.2020, 19:58

Vezi și
  • Marian Oprișan a pierdut șefia Consiliului Județean Vrancea.
  • Nicolae Robu nu mai este primarul Brașovului.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

În politică, învingătorii iau totul. În umbra victoriei rămân însă cei care pierd. Şi, mai ales, cei care nici în cele mai rele scenarii nu şi-au imaginat că, după numărarea voturilor, nu ei vor fi cei care deschid şampania. 

A fost şi seara marilor învinşi.

Marian Oprişan a condus judeţul Vrancea vreme de 20 de ani. În tot acest timp, numele lui a devenit sinonim cu cel de baron local. A fost în vizorul DNA dar, după nouă ani de proces, a fost achitat. Este cunoscut ca unul dintre cei mai bogaţi politicieni. Averea şi-a trecut-o însă pe numele mamei. Anul trecut a fost suprins în timp ce conducea o maşină de peste 100.000 de euro. Desigur, a mamei. 

Şirul mandatelor a fost întrerupt şi pentru candidatul PNL la Primăria Timişoarei, Nicolae Robu. Robu ocupa funcţia de primar al Timişoarei din anul 2012. A devenit cunoscut în toată ţara un an mai târziu când a cumpărat 40 de palmieri, cu 10.000 de euro, pe care i-a plantat în centrul orașului și a pus politiştii locali să-i pazească. A fost acuzat de DNA de abuz în serviciu. 

După opt ani, timişorenii nu i-au mai acordat a treia şansă. Nicolae Robu a rămas cu un regret. 

Nicolae Robu, fostul primar al Timişoarei: Îmi pare rău că nu am putut să duc până la capăt multitudinea de proiecte.

Victoriosul Dominic Fritz, noul edil USR-PLUS, a sărbătorit în toiul nopţii în Piaţa Victoriei, pe o scenă improvizată din paleţi. 

Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei: Au spus că nu putem câştiga. Au spus să nici nu încercăm. Dar am încercat şi am reuşit. 

La lumina zilei, încep problemele. 

Dominic Fritz, noul primar al Timişoarei: Eu nu știu câte facturi sunt neplătite, câte șantiere sunt începute. Știm, de fapt, că pentru Pasajul Solventul, de exemplu, nu există banii în buget. 

Şi la Braşov primarul s-a schimbat. George Scripcaru era în fruntea oraşului de sub Tâmpa de pe vremea când România nu era încă în Uniunea Europeană. Mai precis, din anul 2004. După 16 ani, Scripcaru simte gustul amar al înfrângerii după patru mandate. Apropiat al fostului Ministru al Turismului, Elena Udrea, edilul a fost cercetat pentru realizarea Patinoarului Olimpic din oraş. Ar fi costat enorm, peste 12 milioane de euro. 

George Scripcaru, fostul primar al Braşovului: Cu noi sau fără noi, viața trebuie să meargă înainte din punct de vedere al comunității, din punct de vedere politic.

Câştigătorul Allen Coliban, candidatul USR-PLUS, şi-a celebrat victoria în faţa Teatrului Dramatic. 

Allen Coliban, noul primar al Brașovului: Cred că au înţeles braşovenii că Braşovul este cel mai frumos oraş din România, că avem nevoie de mai mult, că Braşovul poate şi merită mai mult. 

Surprize au fost şi la Constanţa, acolo unde candidatul PSD, Decebal Făgădău, a pierdut Primăria după două mandate. Câştigător: liberalul Vergil Chiţac. La Botoşani, Cătălin Flutur de la PNL a simţit gustul amar al înfrângerii după trei mandate. A câştigat la mustaţă social-democratul Cosmin Andrei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Alegeri locale 2020 » Alegerile locale din acest an produc un schimb de generații în multe zone importante ale țării (Video)