Antena Meniu Search
x

Bătălie pe buletinele de vot din Sectorul 1

Acuzaţii de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Mai multe procese verbale ridicate din Biroul Electoral de Sector au fost găsite într-un sediu al primăriei. 

de Redactia Observator

la 29.09.2020, 11:08

Vezi și
  • Situaţia a fost sesizată de reprezentanţii USR PLUS, care peste noapte s-au dus cu reclamaţii noi la Biroul Electoral Central.
  • Spun că datele din procesele verbale realizate în secţiile de votare nu corespund cu cele centralizate în sistemul electronic.

Actualul primar de sector, Dan Tudorache, spune că nu ştie nimic de procesele verbale rătăcite. Mai mult, zice că, potrivit numărătorii făcute de PSD, el ar fi câştigătorul alegerilor.

Bătălia pentru sectorul 1 al Capitalei a început cu un mesaj al primarului Dan Tudorache. După ce sondajele o dădeau câştigătoare pe candidata URS PLUS, Clotilde Armand, primarul în funcţie a venit cu un mesaj anunţat drept breaking news:

"După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand. Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!"

După câteva ore, în faţa Biroului Electoral de Sector izbucnea un alt scandal. Voluntarii USR PLUS au observat cum un bărbat căra procese verbale dintr-o secţie de vot într-un sediu al Primăriei Sectorului 1.

Clotilde Armand: Văzând acest tip care ieşea din BES cu acest tanc de procese verbale imediat au avertizat poliţia, au avertizat Jandarmeria, care au venit.

Bărbatul a fost audiat de poliţişti, însă n-a fost reţinut. Între timp, membrii USR PLUS au venit cu alte acuzaţii.

Vlad Voiculescu: Sunt diferenţe mari între ceea ce scrie în procesele verbale. Avem secţia 111, de aici, din sectorul 1, unde USR PLUS, de exemplu, are 108 voturi şi ceea ce a fost transcris în siteul AEP, platforma electronică, sunt doar două voturi. 

Liderii USR PLUS s-au adunat, noaptea trecută, în faţa Biroului Electoral Central pentru a reclama discrepanţele. 

Dan Barna: URS PLUS nu o să stea să se uite cum, în mod magic, peste noapte, din birouri ale PSD apar alte procese verbale sau se falsifică date. 

După scurt timp a apărut şi primarul în funcţie. Lui Dan Tudorache i-a fost însă greu să-şi exprime punctul de vedere din cauza protestatarilor adunaţi la faţa locului.

Reprezentanţii USR PLUS spun că, potrivit numărătorii lor, Clotilde Armand ar avea un avans de peste 1.000 de voturi în faţa lui Tudorache.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Alegeri locale 2020 » Bătălie pe buletinele de vot din Sectorul 1