Antena Meniu Search
x

Liderii politici din România au trăit la intensitate maximă ziua alegerilor locale (Video)

Ziua votului a fost singura în care liderii politici, indiferent de partid şi de orientare, au avut un mesaj comun: au chemat oamenii la urne. Şi ca să dea un exemplu, toţi au fost matinali şi toţi au respectat regulile sanitare. Unii chiar au stat la rând cu ceilalţi alegători. 

de Redactia Observator

la 27.09.2020, 20:18

Vezi și
  • Gabriela Firea a votat prima la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița.
  • Klaus Iohannis a votat la București, iar Carmen Iohannis a votat la Sibiu.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Preşedintele a venit singur la vot. Klaus Iohannis a votat pentru a doua oară de când este în funcţie, la locale în Bucureşti, cu viză de flotant. A făcut un apel matinal la români să iasă la vot. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Este foarte important să ne uităm bine la candidați. De ei depinde cum arată spitalul, cum funcționează, cum arată școala, dacă drumurile sunt întreținute. Deci vă invit pe toți: mergeți la vot! 

La aproape 300 de kilometri distanţă, la Sibiu, a votat şi soţia preşedintelui. Carmen Iohannis a fost întâi la biserică şi abia apoi la vot. 

Şeful Guvernului nu a avut prioritate în secţia unde are domiciliu, în comuna Dobroeşti- Ilfov. A stat la coadă ca toţi ceilalţi o jumătate de oră pentru a-şi alege primarul. Şi asta deşi era doar 8 dimineaţa. 

Prim-ministrul a explicat că regulile sanitare au îngreunat procesul de vot. 

Ludovic Orban, premierul României: Dezinfecția la mâini s-a făcut de două ori. Au fost mai catolici decât Papa, puteau lăsa mai mulți să voteze când am votat eu. 

Al treilea om în stat, Marcel Ciolacu, a votat în oraşul în care s-a născut, la Buzău. 

Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat: Azi se aleg gospodarii oraşelor şi judeţelor. Votul va fi optimist şi prezenţa la vot asemenea.

Gabriela Firea a fost primul alegător care a votat la secţia de la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa din Capitală. A ajuns la secţia de votare chiar la 7 dimineaţa, cu trei ore mai devreme decât ora anunţată oficial. 

Gabriela Firea, candidată la Primăria Capitalei: Am votat cu gândul la toţi copiii, tinerii, adulţii şi bunicii din Bucureşti. Cei mai importanţi sunt oamenii şi oamenii trebuie să fie pe primul loc.

Nicuşor Dan a venit cu soţia şi fiica de trei ani la secţie şi i-a îndemnat pe bucureşteni să iasă la vot. 

Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei: Am votat cu sete. Îi invit să dea un vot util, care să pună Bucureştiul ăsta pe direcţia bună. Am venit cu familia pentru a transmite mesajul că alegerile se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a votat la Liceul Jean Monnet împreună cu soţia sa, Maria Băsescu. 

Traian Băsescu, candidat la Primăria Capitalei: Cred că bucureştenii vor reuşi să dea un vot util pentru ei. Vot în condiții de pandemie, dar a decurs normal. 

Marele absent al acestor alegeri este fostul preşedinte Ion Iliescu. Nu a venit la secţie şi potrivit surselor Observator nici nu a cerut urna mobilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Alegeri locale 2020 » Liderii politici din România au trăit la intensitate maximă ziua alegerilor locale (Video)