Antena Meniu Search
x

Rezultate vot Primăria Popești-Leordeni. Petre Iacob a câștigat un nou mandat de primar

După numărarea a 98,26% din voturile exprimate la secțiile de votare din Popești-Lerodeni, primarul în funcție Petre Iacob a fost reales, la alegerile locale din 2020.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 28.09.2020, 09:53

Rezultate vot Primăria Popești-Leordeni. Cine câștigă alegerile locale 2020
Rezultate vot Primăria Popești-Leordeni. Cine câștigă alegerile locale 2020 - iStock / Getty Images
  • Rezultatele oficiale din Popești-Leordeni, pe observatornews.ro
  • Prezența la vot în Popești-Leordeni a fost de 51,28%

Conform rezultatelor parțiale, Iacob Petre, primarul plecat de la PSD la Pro România, a obținut 45,58% dintre voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Andrei Nistor, de la USR-PLUS, a obținut 30,11% dintre voturi.

Rezultate Popești-Leordeni, la alegerile locale 2020

  • Gheorghiță Militaru - PSD - 3,32%
  • Ștefan Darie - PNL - 10.72%
  • George Drăghici - PMP - 2,83%
  • Petre Iacob - Pro România (primar în funcție, din partea PSD) -  45,58% - CÂȘTIGĂTOR
  • Bogdan Cotigă - Partidul București 2020 - 1,47%
  • Andrei Nistor - USR - 30,11%
  • Roberto Gunciu - Partidul Verde - 5,97%

Cine ar putea câștiga alegerile locale?

Peste 18.000.000 de cetăţeni cu drept de vot sunt chemaţi duminică la urne pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. 

Numărul total de cetățeni români cu drept de vot este de 19.004.986, însă doar 18.270.004 au domiciliul sau reședința în țară și au putut participa la alegerile locale.

Asta pentru că la alegerile locale nu există liste suplimentare, iar alegătorii trebuie să își exprime opțiunea de vot în localitatea de reședință unde sunt arondați. 

Previziuni vot la nivel național

Conform unei analize făcute de sociologul Mirel Palada (Sociopol), la nivel național „PSD și PNL își vor etala puterea organizațională și vor lua un sco mai mare decât cel pe care-l vedeam până acum în sondaje”. 

Palada crede că PSD și PNL vor trece de pragul de 30%, cu un ușor avantaj pentru liberali, în timp ce partidele mici, aspirante, „vor avea de suferit de pe urma faptului că nu au nici structuri puternice în teritoriu, dar mai ales nici candidați semnificativi”.

A făcut aici referire la Alianța USR-PLUS și la Pro România, pe care le vede situându-se la 8 procente, respectiv 5 procente.

Previziuni vot pentru București

Situația se schimbă în Capitală, unde PSD se va duela de această dată cu USR-PLUS, partide ce se vor situa la aproximativ 30%, în timp ce PNL „va fi marele perdant al acestor alegeri”, mai spune Palada.

USR PLUS va profita de acest scor bun în București (și în alte cîteva orașe foarte mari) pentru a clama victoria, încercînd să ascundă prin comunicare isterică scorul prost obținut la nivel național și încercînd să minimizeze forța PNL și PSD la nivel național. 

Pro România nu va avea nici măcar acest paravan în spatele căruia se se ascundă. Ghinion”, mai spune Mirel Palada.

Observatornews.ro vă aduce rezultatele exit-poll, primele rezultate parțiale și rezultatele finale de la Alegerile locale din 2020, precum și cele mai importante știri din ziua votului: declarațiile făcute de principalii candidați din București și marile orașe, după vot, dar și după aflarea rezultatelor, și date în timp real despre prezența la vot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Alegeri locale 2020 » Rezultate vot Primăria Popești-Leordeni. Petre Iacob a câștigat un nou mandat de primar