Antena Meniu Search
x

Scandal nou la Sectorul 1, PSD vrea repetarea alegerilor

Scandalul din jurul alegerilor locale de la Sectorul 1 din Capitală a continuat şi noaptea trecută. După ce în spaţiul public au apărut imagini în care un consilier USR manipula sacii cu voturi adunaţi în Biroul Electoral, simpatizanţii PSD au ieşit în stradă, reclamând o fraudă.

de Redactia Observator

la 01.10.2020, 12:15

Vezi și
  • Reluarea alegerilor a fost cerută şi de primarul general în funcţie, Gabriela Firea.
  • Această variantă a fost întărită şi de liderul PNL al sectorului 1, Sebastian Burduja.

Gabriela Firea a cerut repetarea alegerilor. Reprezentanţii USR spun, însă, că imaginile nu arată altceva decât procesul firesc de numărare a voturilor.

Spiritele s-au încins din nou, noaptea trecută, în faţa Biroului Electoral al Sectorului 1. De data aceasta susţinătorii PSD au reclamat frauda la vot din partea USR.

Totul după ce în spaţiul public au apărut imagini în care un consilier al candidatei Clotilde Armand manipulează sacii plini cu buletine de vot adunaţi în sediu.

Tudor Ionescu, condiler ALDE: Au răscolit şi au plecat cu nişte saci. deci, este clar din punctul meu de vedere văzând aceste imagini că voturile au fost extrase. O renumărare a voturilor nu mai poate fi în acest moment acceptabilă, ci doar o reluare a procesului electoral.

Reluarea alegerilor a fost cerută şi de primarul general în funcţie, Gabriela Firea, într-un mesaj postat pe reţelele sociale: "Fraudă dovedită! Trebuie informate toate organismele internaţionale! Alegerile trebuie repetate!"

Replica a venit imediat din partea candidatei USR PLUS, Clotilde Armand: "Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare".

Această variantă a fost întărită şi de liderul PNL al sectorului 1, Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1: Din câte am înţeles din discuţia cu partenerii de la URS, am înţeles că este un fake news.

Protestele au continuat până mult după miezul nopţii, în faţa Biroului Electoral.

În urma apariţiei imaginilor, poliţia din Bucureşti, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, a demarat verificări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Alegeri locale 2020 » Scandal nou la Sectorul 1, PSD vrea repetarea alegerilor