Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alegeri locale 2024. Incidente în Hunedoara: un bărbat a venit la vot cu cuţitul, un alegător a plecat cu ştampila

Poliţiştii din judeţul Hunedoara investighează trei incidente electorale confirmate pe parcursul zilei de duminică, în timpul alegerilor locale 2024, într-un caz fiind vorba despre o ştampilă de vot care lipseşte de la o secţie din Deva, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 20:32

- Inquam Photos / George Călin

"Preşedintele secţiei de votare a informat preşedintele Biroul Electoral de Circumscripţie Locală Deva, care a transmis ca procesul de votare să continue. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt", precizează sursa citată.

Un alt incident a avut loc la o secţie de votare din municipiul Vulcan, unde un bărbat era nemulţumit de faptul că preşedinta secţiei de votare i-a solicitat telefonul personal pentru a-l verifica, întrucât l-a suspectat că ar fi efectuat o fotografie în secţia de votare.

Incidente la alegerile locale 2024

Articolul continuă după reclamă

În urma verificării efectuate de poliţişti s-a constatat că bărbatul nu făcuse fotografii, însă în unul dintre buzunarele sale a fost găsit un briceag. Cel în cauză a fost condus la sediul Poliţiei, unde a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, potrivit Agerpres.

"La nivelul judeţului Hunedoara, de la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menţinut climatul normal de siguranţă şi ordine publică şi nu au fost înregistrate situaţii grave care să afecteze procesul electoral", se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

Totodată, în contextul măsurilor preventive, până la ora 18,00, poliţiştii au verificat în trafic 395 de autoturisme, au legitimat 597 persoane şi au aplicat, în special pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 40.000 de lei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Alegeri locale 2024 » Alegeri locale 2024. Incidente în Hunedoara: un bărbat a venit la vot cu cuţitul, un alegător a plecat cu ştampila