Antena Meniu Search
x

Clotilde Armand acuză schimbarea judecătorului care analiza anularea raportului ANI: Așa arată Justiția în epoca Ciolacu-Ciucă: Dosare repartizate unor magistrați agreați

Clotilde Armand susţine că judecătoarea din dosarul prin care solicită anularea raportului ANI a fost schimbată fără niciun fel de motivare, după ce a admis toate cererile primarului. Armand a mai acuzat că ancheta împotriva ei decurge defectuos, fiind schimbaţi trei procurori.

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 17:59

Clotilde Armand acuză schimbarea judecătorului care analiza anularea raportului ANI: Așa arată Justiția în epoca Ciolacu-Ciucă: Dosare repartizate unor magistrați agreați
Clotilde Armand acuză schimbarea judecătorului care analiza anularea raportului ANI: Așa arată Justiția în epoca Ciolacu-Ciucă: Dosare repartizate unor magistrați agreați - CUVINTE CHEIE campanie prezentare proiect clotilde armand presedinte usr sector 1 DREPTURI DE AUTOR Inquam Photos / Nichita Cojocea

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că a fost schimbat fără motivare judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care analiza dosarul prin care ea cere anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate. 

Clotilde Armand: Aşa arată Justiţia în epoca Ciolacu-Ciucă

"Alertă de abuz al sistemului Savonea! Astăzi s-a întâmplat ceva miraculos în instanţele conduse de marionetele PNL-PSD.

Tocmai a fost schimbat judecătorul în dosarul prin care solicit anularea raportului ANI şi cer sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate. Schimbarea judecătoarei a fost făcută fără niciun fel de motivare, fără niciun argument. Brusc, o nouă judecătoare a preluat cazul şi a respins cererea de a se pronunţa pe sesizarea CCR şi de a suspenda cauza până la soluţionarea acesteia.

Pe acelaşi subiect

Interesant este că până acum, fosta judecătoare a admis toate cererile noastre şi a administrat obiectiv toate probele. Pare că n-a fost bine asta pentru Justiţia epocii PNL-PSD. A venit această nouă judecătoare promovată în luna decembrie 2023 şi a hotărât să se pronunţe astăzi.

Poate nu ştiţi, dar este un întreg scandal în Justiţie privind modul în care Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a schimbat completurile de judecată. Magistraţii care judecă dosare importante au fost schimbaţi, prin decizii arbitrare date de acest Colegiu, iar procesele au fost preluate de magistraţi care fac parte din mişcarea anti-reformistă din Justiţie. Este o secretomanie totală cu privire la aceste decizii date de Colegiul de Conducere al CAB, acestea nu sunt publice şi nici măcar judecătorii de la CAB nu au acces la ele.

Este celebru cazul judecătorilor de la Secţia Penală a Curţii de Apel Bucureşti care au soluţionat dosarul fostului lider PSD, Liviu Dragnea şi care au fost schimbaţi peste noapte. Magistraţii au contestat decizia prin care au fost scoţi din proces şi au reuşit să suspende decizia administrativă dată de Colegiul de Conducere al CAB. Sistemul a reacţionat imediat, unul dintre judecători este cercetat acum de Inspecţia Judiciară.

Aşa arată Justiţia în epoca Ciolacu-Ciucă - dosarele cu miză sunt repartizate unor magistraţi agreaţi, procurorii şi judecătorii incomozi sunt hărţuiţi de Inspecţia Judiciară şi excluşi din magistratură de CSM. Am cerut motivarea secretă a acestei mutări ţinute la secret şi solicit recuzarea.

Am solicitat recuzarea şi publicarea deciziei de schimbare peste noapte a judecătorului", a scris Clotilde Armand, luni pe Facebook. 

Ea a mai spus că PSD foloseşte ANI şi că liderii coaliţiei sunt disperaţi să încerce să oprească Opoziţia.

"Acum veţi pricepe cum asemenea dosar penibil este pornit de la fostul primar PSD - folosind ANI condusă de fratele unui secretar de stat PSD - şi a ajuns sa fie soluţionat tot de PSD.  P.S.: Marcele, Nicule… se vede de pe Marte cât de disperaţi sunteţi şi cum încercaţi să ne opriţi. Aţi început o vânătoare împotriva mea, împotriva lui Vlad Voiculescu, împotriva Flaviei Boghiu şi a celor care vă vor distruge tot sistemul vostru ticăloşit. Nu veţi reuşi nici de data asta. Eu încă vă aştept cu ceva mai serios. Amatorilor", a mai explicat Armand. 

Clotilde Armand: Ciolacu şi Ciucă au nevoie de ştiri cu primarii USR atacaţi în prime-time

Ea a adăugat că, reacţia PNL şi PSD la anunţarea candidaturii ei pentru un nou mandat la primăria de sector a fost să o acuze, în continuare că ar fi fost remunerată ilegal cu 2.500 euro, într-un proiect europeană, în care a implementat măsuri anticorupţie la Primăria Sectorului 1. "Campania electorală începe mâine, iar Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au nevoie de ştiri cu primarii USR care să fie filmaţi în faţa parchetelor şi să fie atacaţi în prime-time de televiziunile de casă", a mai spus Armand.

"Să vă mai dau un exemplu despre reacţia sistemului PNL PSD la anunţarea candidaturii mele. Probabil ştiţi, sunt acuzată de fostul primar PSD (Diamante) că aş fi fost remunerată ilegal cu 2.500 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupţie la Primăria Sectorului 1. Am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene şi am contestat în instanţă raportul ANI. Apropos, în acelaşi timp în care au schimbat judecătorii, «Noaptea ca hoţii!», m-au sunat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 că se schimbă calitatea de suspect în inclupat (exact în timpul în care avocatul pleda în speţa despre care v-am zis mai jos). Campania electorală începe mâine, iar Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au nevoie de ştiri cu primarii USR care să fie filmaţi în faţa parchetelor şi să fie atacaţi în prime-time de televiziunile de casă. Poate lumea nu vede ce dezastru economic patronează şi ce tunuri financiare se dau în România. Oamenii nu mai pot fi minţiţi cu astfel de montaje mediatice!", a scris Clotilde Armand, pe Facebook. 

Aceasta a mai precizat că în ancheta sa au fost schimbat trei procurori pânâ când a fost găsită o persoană care să semneze actele de acuzare împotriva ei. "Să vă spun ceva şi despre modul profund defectuos în care s-a derulat ancheta. Nu am vrut să scriu nimic despre acest lucru, eram curioasă până unde vor merge. Au schimbat trei procurori până au găsit pe cineva care să semneze actele de acuzare împotriva mea. Cel care conduce ancheta este un poliţist care a promovat anul trecut în timpul anchetei de la Poliţia Sectorului 1 la Poliţia Capitalei. Avocaţii mei au cerut informaţii de la procuror despre aceste schimbări. Nu am primit niciun răspuns!  Am făcut plângeri la şefii din Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 şi din Parchetul General cum este posibil să fie schimbaţi, fără nicio explicaţie, procurorii de caz? Nu am primit niciun răspuns! Am făcut plângeri şi la Inspecţia Judiciară. Niciun răspuns!", a mai scris Armand.

"Se pregătesc să termine rapid rechizitoriul şi să mă trimită în judecată până pe 9 iunie", a mai subliniat primarul Sectorului 1.

"Oamenii nu mai pot fi minţiţi cu astfel de montaje mediatice. P.S.: Marcele, Nicule…. Haideţi să ne judecăm în instanţă cât mai rapid cu aceste dosare electorale deschise de voi. Fricoşilor. Acuzaţiile nu se mai susţin încă din timpul verii, iar ancheta s-a şubrezit în ultimele luni. Toţi martorii audiaţi -unii chiar din PSD- PNL, unii din Prefectură (care a dat aviz de legalitate pe dispoziţii), unii de la Direcţia Juridică - au declarat că dispoziţiile sunt legale şi că nu este nimic în neregulă", a conchis Clotilde Armand.

Actualul primar al Sectorului 1 Clotilde Armand  a fost aleasă de alianţa Dreapta Unită pentru a candida la un nou mandat la alegerile locale din 9 iunie. "Am demonstrat că se poate conduce o primărie corect. Am demonstrat că primarul nu mai poate fi şantajat şi este în slujba comunităţii 24/7, nu în slujba unor firme transpartinice şi a unor interese ascunse. Am găsit o primărie în pragul falimentului", a afirmat Armand.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Alegeri locale 2024 » Clotilde Armand acuză schimbarea judecătorului care analiza anularea raportului ANI: Așa arată Justiția în epoca Ciolacu-Ciucă: Dosare repartizate unor magistrați agreați