Antena Meniu Search
x

Video Clotilde Armand îl acuză pe Marcel Ciolacu că a ordonat Jandarmeriei să distrugă sacii cu buletinele de la Sectorul 1: "Se șterg urmele fraudelor"

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, acesta proclamându-şi deja victoria, afirmă luni că liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la Biroul Electoral al Sectorului 1, concluzia sa fiind că ”ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 09:52

- Facebook

”În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aştepte contestaţia de la Biroul Electoral Municipal, nu mai aşteaptă nici verdictul magistraţilor privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situaţia sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare”, acuză Clotilde Armand, prezentând şi imagini.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

În opinia sa , ”se şterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1”. ”Ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”, conchide primarul Sectorului 1. Biroul Electoral Central a respins sâmbătă cererea Alianţei Dreapta Unită de anulare a alegerilor în Sectorul 1.

Pe acelaşi subiect

Clotilde reclamă tentative de fraudă

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut joi renumărarea voturilor la Sectorul 1, la alegerile locale de duminică, ea afirmând că are dovezi clare şi matematice că s-a fraudat acest scrutin în mod flagrant iar ”Ciolacu şi Ciucă sunt părtaşi la cea mai mare fraudă electorală după 1946”. Biroul Electoral Central a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Biroul Electoral Central a anunţat că a respins, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor locale din Sectorul 1 formulată de către Clotilde Armand, în calitate de candidat la funcţia de primar de sector din partea Alianţei Dreapta Unită. BEC a argumentat că „sesizările petentului nu cuprind alte motive şi nu sunt însoţite de probe în dovedirea acestora”.

Răspunsul Jandarmeriei la acuzaţiile primarului

"Jandarmeria Capitalei nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale", precizează Jandarmeria, după ce Clotilde Armand l-a acuzat pe Marcel Ciolacu că, în loc să accepte să renumere voturile, a dat ordin ca Jandarmeria să ridice și să distrugă sacii cu voturi din Piața Amzei.

„Totodată, unitatea noastră, prin atribuțiile specifice și în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările și completările ulterioare și ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparțin Jandarmeriei Române. De asemenea, conform statutului său, Jandarmeria Română este o instituție apolitică și nu desfășoară activități electorale. Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidențiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajați ai Jandarmeriei Române”, adaugă jandarmii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Clotilde Armand îl acuză pe Marcel Ciolacu că a ordonat Jandarmeriei să distrugă sacii cu buletinele de la Sectorul 1: "Se șterg urmele fraudelor"