Antena Meniu Search
x

Video Clotilde Armand și Radu Mihaiu cer renumărarea tuturor voturilor, după ce au pierdut la limită. George Tuță și Rareș Hopincă își proclamă victoria

Se trage linie în scandalul alegerilor. La cinci zile după scrutin, candidaţii Alianţei PSD-PNL îsi proclamă victoria în Sectoarele 1 şi 2 din Capitală. La rândul lor, primarii în funcţie, Clotilde Armand si Radu Mihaiu, cer o renumărare totală a voturilor şi continuă acuzaţiile de fraudă

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 20:12

În Piata Victoriei, câteva sute de alegători au cerut renumărarea voturilor în Sectoarele 1 si 2 din Capitală. Aproape să piardă puterea, după patru ani de mandat în cel mai bogat sector al Capitalei, Clotilde Armand susţine că rezultatul a fost viciat.

"Este ceva ciudat. Au ceva de ascuns? De ce nu vor renumărarea voturilor? Cum s-a schimbat din pix numărul de buletine care au fost predate? E corect așa? 4 29  Adică în loc să spunem că s-au predat 2000 de buletine, de fapt nu știm. Nu merge!", a declarat Clotilde Armand, candidat ADU Primăria Sector 1.

Datele oficiale, înregistrate la AEP, arată că George Tuță a câştigat alegerile la o diferentă de 673 voturi față de Clotilde Armand. Candidatul Alianței PSD-PNL și-a proclamat victoria și i-a cerut actualului edil să îi predea mandatul.

Vezi și

Clotilde Armand acuză că 110 procese verbale din secțiile de vot ar fi fost falsificate

Pe acelaşi subiect

"Aici scrie 1731 în procesul verbal inițial. Au tăiat și au pus 1722. Dacă este o eroare umană renumaram voturile și vedem care e situația", a declarat Clotilde Armand, candidat ADU Primăria Sector 1.

În Sectorul 2, potrivit datelor oficiale, Rareş Hopincă a câştigat alegerile cu 314 voturi în fața actualului primar, Radu Mihaiu. 

"S-a validat şi ultimul proces verbal care mai era de validat. S-a menţinut o diferenţă de peste 300 de voturi în favoarea mea, ceea ce arată că sunt câştigătorul alegerilor locale pentru Primăria Sectorului 2", a declarat Rareş Hopincă, candidat PSD-PNL Primăria Sector 2 >

Primarul Radu Mihaiu susține că peste 1.300 de buletine de vot ar fi dispărut peste noapte

Din acest motiv, Radu Mihaiu a cerut renumărarea voturilor - cel putin acolo unde există suspiciuni de fraudă.

"Sunt destul de convins că această bătălie a fost câștigată de mine. Am făcut deja plângere penală pentru fraude. Au fost fraude în ziua votului cu voturi cumpărate. Se mergea pe stradă și se dădea 100 lei pentru o poză cu vot pentru PSD. Alegători care au găsit buletine preștampilate", a declarat Radu Mihaiu, candidat ADU Primăria Sector 2.

Primarii aleşi pe 9 iunie îsi vor prelua atribuţiile în luna octombrie. Asta pentru că mandatele primarilor aflați în funcție vor expiră abia la finalul lunii septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Alegeri locale 2024 » Clotilde Armand și Radu Mihaiu cer renumărarea tuturor voturilor, după ce au pierdut la limită. George Tuță și Rareș Hopincă își proclamă victoria