Antena Meniu Search
x

Video Cristian Popescu Piedone şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului 5 nu exclude o alianţă cu PSD-PNL

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Bucureşti.

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 08:17

Vezi și

"Mi-a venit rândul, aşa că voi candida". Este declaraţia primarului care a anunţat că va candida din partea Partidului Umanist Social Liberal, acolo unde are funcţia de preşedinte executiv. Totodată, acesta a spus că este deschis unor eventuale negocieri cu alte formaţiuni politice şi chiar nu exclude o viitoare alianţă cu PSD-PNL.

Primarul sectorului 5 a transmis o invitaţie celor două partide prin care le cere susţinerea pentru Primăria Capitalei

Un sondaj comandat înainte de anunţul comasării alegerilor locale cu europarlamentarele arată intenţiile de vot ale bucureştenilor. Actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, este la trei procente distanţă de social-democrata Gabriela Firea. Printre preferinţe, şi-a făcut loc şi Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5. 

36% dintre cei chestionaţi au declarat că ar vota cu Nicuşor Dan, dacă ar avea loc alegeri locale duminica următoare. Actualul primar este susţinut de alianţa USR - PMP - Forţa Dreptei. Pe locul doi în intenţia de vot, la distanţă de trei procente, este social-democrata Gabriela Firea. Candidatul vehiculat de liberali, Sebastian Burduja, este preferat de 8 la sută dintre respondenţi. Din partea AUR, Mihai Enache ar obţine 8 la sută dintre voturi, iar Diana Şoşoacă, de la SOS România, este preferată de 5 la sută dintre respondenţi. Deşi nu a fost printre opţiunile din sondaj, Cristian Popescu Piedone a fost numit, în mod spontan, de 10 la sută dintre participanţi. 

Când vine vorba de partidele care urmează să dea consilierii generali, PSD conduce în intenţia de vot cu 34%. Pe locul doi e Alianţa USR - PMP - Forţa Dreptei, cu 23%, iar pe locul trei - PNL cu 16% din intenţia de vot. AUR nu a prins podiumul, are 13% din intenţia de vot, urmat de SOS România, cu 6 procente şi Partidul Umanist Social Liberal, cu 5% din intenţia de vot.

De menţionat este faptul că acest sondaj a fost comandat înainte de anunţul comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Alegeri locale 2024 » Cristian Popescu Piedone şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului 5 nu exclude o alianţă cu PSD-PNL