Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Epopeea alegerilor din Costineşti s-a încheiat. Gheorghe Mechenici a câştigat primăria, după ce au fost găsite buletine neconforme

Numărarea buletinelor de vot s-a încheiat la Costineşti, iar candidatul Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Mechenici, a obţinut un vot în plus. Biroul Electoral Judeţean Constanţa a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile şi că au votat doi cetăţeni ucraineni deşi nu aveau acest drept. De asemenea, reprezentanţii BEJ au precizat că au fost făcute mai multe cereri de anulare a alegerilor de la Costineşti.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 10:28

Un vot a făcut diferenţa la primărie

În urma renumărării de marţi a buletinelor de vot candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obţinut cu un vot în plus. Aceste rezultate au fost transmise către Biroul Electoral Judeţean Constanţa.

Ce a descoperit Biroul Electoral

Purtătorul de cuvânt al BEJ Constanţa, Vlad Jipa, a afirmat că la Costineşti sunt trei buletine nule care au fost considerate valabile, pentru primar, cinci buletine nule considerate valabile, pentru Consiliul Local. De asemenea, la Costineşti au votat doi cetăţeni din Ucraina deşi nu aveau acest drept. 

Articolul continuă după reclamă

Vlad Jipa a precizat că există mai multe solicitări depuse pentru anularea alegerilor de la Costineşti, inclusiv la Biroul Electoral Central. Totodată, purtătorul de cuvânt al BEJ Constanţa afirmă că la Costineşti există posibilitatea renumărării voturilor şi pentru alegerile europarlamentare. 

Pe acelaşi subiect

”La secţia de votare 417 din Costineşti s-au întâmpinat probleme mari la procesul verbal pentru alegerile europarlamentare. Practic au adus alt proces verbal faţă de ce au fotografiat şi introdus în tabletă, cu alte valori inclusiv la rezultate. Preşedinţa secţiei de votare 417 a fost convocată la Biroul Electoral Judeţean şi există posibilitatea unei renumărări”, a explicat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean. 

Prima dată, celălalt candidat a ieşit învingător

La Costineşti a avut loc, marţi, cea de-a cincea numărare a voturilor. În prima fază, câştigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferenţă de un singur vot faţă de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Alegeri locale 2024 » Epopeea alegerilor din Costineşti s-a încheiat. Gheorghe Mechenici a câştigat primăria, după ce au fost găsite buletine neconforme